Vissza a nyitóoldalra

Szabó Éva pedagógus, kollégiumi nevelőtanár

"Szabó Éva a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskola és Kollégiumának kollégiumi nevelőtanára.

Népművelő és szakvizsgázott erkölcstan tanár. Kezdetben kulturális nevelőtanárként az iskolai és kollégiumi programok szervezése, valamint az iskolai könyvtár vezetése volt a feladata. E státusz megszűnése után került a kollégiumba csoportvezető nevelőtanárnak.

Több, mint 30 éve végzi eredményesen feladatát, neveli, segíti diákjait. A gyerekek iránt érzett szeretet és empátia jellemzi. Gyermekközpontú személyiségével humánus légkört biztosít csoportjának tanulói számára. A tanulás segítésén kívül fontosnak tartja a diákok személyiségének formálását, problémáinak megoldását. Külön hangsúlyt fektet a gyerekek viselkedéskultúrájának javítására. Kedvességével, barátságos természetével könnyen teremt harmonikus kapcsolatot tanulóival és kollégáival.

Kollégiumi rendezvények lelkes szervezője. Sikeresen vezeti, segíti a Kollégiumi Diákönkormányzat tevékenységét. Diákjai szeretik, visszajárnak hozzá. Több régi diákja is tartja vele máig a kapcsolatot.

Dunaújváros MJV Közgyűlése az elkötelezett, több évtizedes kimagasló pedagógiai tevékenysége elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Szabó Éva nevelőtanár részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Djíak, kitüntetések:

2017 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem