Vissza a nyitóoldalra

Boldoczki Sándor labdarúgó, edző

"Boldoczki Sándor már tízévesen kijárt édesapjával a Dunaújváros mérkőzéseire, melynek végül labdarúgójává vált. A ranglétrát végigjárva 1974-ben került az akkori Kohászhoz a serdülő csapatba, ahol Andriska Vilmos, Czigler Ernő és Magasházi József voltak az edzői. Két év katonaság után, a Palicskó Tibor vezette felnőtt csapat tagja lett. Tíz éven át, 1981 szeptemberétől 1991 júniusáig futballozott a felnőttek között, ahol összesen 267 mérkőzésen szerepelt és védőként 34 gólt szerzett.

A mérkőzésszámokat tekintve a bajnoki találkozókon legtöbbször szerepelt tíz dunaújvárosi játékos közé tartozik. Meghatározó tagja volt az 1985-86-ban a másodosztályban bajnoki címet nyerő és első osztályba feljutó csapatnak.

Teljesítményével, példamutató magatartásával, hosszú ideig a csapat csapatkapitánya volt és kiemelkedő, meghatározó személyisége lett a dunaújvárosi labdarúgásnak.

Játékos pályafutása után, UEFA B licences edzői végzettséget szerzett. Hosszú ideje az utánpótlás korú gyerekeket segíti, mint edző és utánpótlás koordinátor.

Kimagasló és példaértékű sporttevékenysége, a tehetségek felkészítése során nyújtott elhivatott edzői tevékenységének elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Dunaújváros Sportjáért Díjat Boldoczki Sándor edző részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

kép forrása: Dunaújvárosi Hírlap Online

Díjak, kitüntetések:

  • 2018 - Dunaújváros Sportjáért díj