Vissza a nyitóoldalra

Ússz, hogy utolérjenek! Egyesület sportegyesület

"2007 októberében Dunaújvárosban először rendeztek 24 órás úszómaratont 13 csapat részvételével. Azóta már 11 alkalommal szervezte meg ezt a rendkívüli embert próbáló nemes vetélkedést az Ússz, hogy utolérjenek! Egyesület.

Eddig összesen mintegy 3500 versenyző, 2900 felnőtt és 600 gyermek, megközelítően 290 ezer hosszt (50 m), azaz 14.500 km-t teljesített. Ennek végrehajtásában segédkezett mintegy 300 fő rendező és számláló.

2013-ban városunk első sikeres Guinnes-rekordja is megszületett általuk, 27.500 hossz, 1375 km távval.

A különféle sportprogramok szervezése mellett, az egyesület karitatív tevékenysége is példaértékű. Az említett versenyen ugyanis minden leúszott hossz után 1-1 Ft-tal segítik a résztvevők a Móra Ferenc Általános Iskolát és a Jószolgálati Otthon Közalapítványt.

Az elmúlt 11 esztendő alatt több ezer embert hívtak sportolni Dunaújvárosba az ország minden pontjáról. Év mint év népszerűsítik az úszást, az egészséges életmódot, és sikeres programjaik által Dunaújváros jó hírnevét is öregbítik.

Dunaújvárosban végzett példaértékű és elhivatott sporttevékenységük elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Dunaújváros Sportjáért Díjat az Ússz, hogy utolérjenek! Egyesület részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

a kép forrása: Facebook

Díjak, kitüntetések:

  • 2018 - Dunaújváros Sportjáért díj

Kapcsolódó linkek: