Vissza a nyitóoldalra

Tóth Katalin pedagógus, tanító

"Tóth Katalin tanítónő 41 éve dolgozik a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolában. Ma már korábbi tanítványainak gyermekeit tanítja, a lelkesedése pedig töretlen. Munkáját elhivatottság, kiemelkedő szakmai tudás, precizitás, a régi értékek megbecsülése mellett a folyamatos megújulás jellemzi. Továbbképzések tömkelegét végezte, az ott tanultakat beépítette napi pedagógiai gyakorlatába.

Tanórái jól szervezettek, ötletesek, az élménypedagógiai elhivatott képviselője. Munkájára rendkívül igényes, maximális felelősséggel és hivatástudattal végzi.

Elhivatottsággal, gazdag módszertani eszköztárral végzi a lassabban haladók felzárkóztatását, és a tehetségek fejlesztésében is nagyon sikeres.

Harminc éve vezetője a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola alsó tagozatos munkaközösségének. Innovatív egyéniség, ötletei beépültek az iskola mindennapjaiba.

Tevékenységével összekovácsolja az iskola alsó tagozatát, példát ad a fiatal kollégáknak, vezeti és segíti őket a pályán. Igazi lokálpatrióta, társszerzője a „Dunaújváros, az én városom” című, negyedikeseknek szóló honismereti munkafüzetnek. 2000-ben Móricz-plakett elismerést, míg 2001-ben Dunaújváros Oktatásügyéért díjat vehetett át.

Dunaújváros Közgyűlése a kimagasló és példaértékű hivatástudata és pedagógiai tevékenysége elismeréseként a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjat Tóth Katalin tanítónő részére adományozta."

 

Díjak, kitüntetések:

2001 - Dunaújváros Oktatásügyéért díj

2018 - Dunaújváros Érdemes Pedagógusa