Vissza a nyitóoldalra

Virág Zsuzsanna pedagógus, tanár

"Virág Zsuzsanna a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Iskola nyugalmazott pedagógusa első szakképesítését 1972-ben vette át, mint kitűnően megfelelt ruházati eladó. Fiatalon lépett be a munka világába, de a tanulást sosem hagyta abba. A budapesti Kereskedelemi és Vendéglátóipari Főiskolán előbb kereskedelmi üzemgazdász, majd okleveles kereskedelmi gazdasági szaktanár képesítést szerzett. 1991-ben csatlakozott a dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Iskola tantestületéhez.

Számára a legfőbb értéket a tudás képviseli, és ezt szigorúan megkövetelte a tanítványaitól is. Fáradtságot nem ismerve adta át évtizedeken keresztül tanévről tanévre a kereskedelmi, vállalkozási és közgazdaságtani ismereteket tanítványainak, mert tudta, hogy egyedül a tudás révén boldogulhatnak majd az életben.

A tehetséggondozást is kiemelt feladatként kezelte. Lelkesen készítette fel tanítványait az országos szakmai és tanulmányi versenyekre. Máig jó szívvel emlegetik lényeglátó képességét, realisztikus világképét, kiváló emberismeretét és humorát.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és több évtizedes elhivatott pedagógusi tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Virág Zsuzsanna tanárnő részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

2018 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem