Vissza a nyitóoldalra

Nyári Ilona a Városvédők Újtelepért Egyesület alapító tagja

"Nyári Ilona az elmúlt években ikonná vált az újtelepiek életében. A városrészt érintő segítő tevékenységét a jobbítás szándékával, lelkesen és önként végzi. Ehhez a nemes célhoz keresett és talált is társakat. Egyik alapító tagja és elnökhelyettese a Városvédők Újtelepért Egyesületnek, továbbá létrehozta az Újtelep-csoportot. Az újtelepi lakók kérésének eleget téve az első sikeres akciója a 2012-ben lombelszállítás megszervezése volt. A közbiztonság javításának érdekében felvette a kapcsolatot az egyik városi polgárőr szervezettel, ennek révén már több éve járőröznek éjszakánként Újtelepen is, ami jelentősen javította a körzet biztonságát. Szintén az ő nevéhez köthető népszerű rendezvény a nyárbúcsúztató "ÖKO-nap". Különféle hulladékok szelektív begyűjtését szervezi meg olyan formában, hogy ennek környezetvédelmi szemléletformáló hatása is legyen. Kérésre az idős, beteg lakótársakhoz házhoz is mennek. A gyerekeket pedig ÖKO-ajándékokkal, kiállítással várják. 2013-ban  létrehozta és azóta is kezeli az Újtelep (Dunaújváros) zárt facebook-csoportot, amelynek mára  több mint 700  tagja van, és  virtuális lakossági fórumként lehetővé teszi az információk gyors közzétételét. Gondolt azokra a lakókra is, akik a hagyományos információszerzést részesítik előnyben, és ezért negyedévente megszerkeszti az Újtelepi Hírlap c. ingyenes helyi újságot, amit a lakónegyed mind az 1000 családi házába eljuttatnak az önkéntes segítők. Megálmodta és megszervezte a Szomszédünnepet is 2015 tavaszán. Az Újtelepi Piknik több száz résztvevőjét, gyerekeket és a felnőtteket a közösségi munka után pedig minden évben számos program várja.

A Mikulás- parti első alkalommal 2015 decemberében varázsolta el az újtelepi gyermekeket. Az ötletgazda és a főszervező ugyancsak Nyári Ilona volt, mint ahogyan a városrészi adventi készülődés, melynek során ünnepi világítást, fenyőfadíszítést, a lakókat köszöntő táblákat állítanak fel. Hozzá kötődik Újtelepi Tündérkert játszótér létrehozásának, karbantartásának, takarításának és bővítésének megszervezése is. Közösségformáló-, és közösségépítő tevékenysége sokrétű, nehéz is felsorolni valamennyi kezdeményezését. Példaértékű munkáját a Nők Lapja Hősei című országos versenyben második helyezéssel jutalmazták, míg a Duna TV Család-barát című műsora a Hétköznapi Hősök rovatban mutatta be életét.           

Közel egy évtizede segíti önzetlenül az újtelepi városrész és ezáltal Dunaújváros értékeinek gyarapítását. Példaértékű tevékenyégének elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a „Dunaújvárosért” díjat Nyári Ilona részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Online

Díjak, kitüntetések:

2018 - Dunaújvárosért Díj

Kapcsolódó linkek: