Vissza a nyitóoldalra

Sólyomvári Ágnes pedagógus, tanár

"Sólyomvári Ágnes a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának testnevelő tanára, már kisgyermekkora óta sportol, iskolás évei alatt a Kohász SE tornaszakosztályának versenyzője volt. A középiskolát követően a Testnevelési Főiskolán szerzett diplomát. A diploma megszerzését követően pedig visszatért Dunaújvárosba, ahol azóta is testnevelő tanárként tevékenykedik.

Mindig arra törekedett, hogy megszerettesse a sportot a gyermekekkel, diákjai pedig eredményesen szerepelnek a városi és megyei versenyeken. Az ő vezetésével az iskola fiú és lány tornászcsapata rendszeres résztvevője a háromszeres megyei tornaversenynek. 2001 és 2015. között az iskola fiú csapata kilencszer, a lány csapata pedig ötször végzett az első helyen. Hasonlóan eredményes ugyancsak az ő vezetésével az iskola floorball csapata is. Hiszen többször bekerültek a diákolimpia országos döntőjébe. Az elmúlt években igen sikeres az iskola a haditorna versenyen, amelyre szintén Sólyomvári Ágnes tanárnő készíti fel a csapatot. 2015 és 2018. között egymás után háromszor nyerték meg a megyei fordulót, és a diákok az országos döntőben is megállták a helyüket. Az Országos Haditorna Versenyen a 2018-as és 2019-es tanévben megrendezett megyei döntőn pedig az első helyen végzett az iskola csapata. Sólyomvári Ágnes tanárnő szervezője az iskola foci házibajnokságainak és az iskolai sportnapoknak. A Testnevelés munkaközösség vezetője. 2015 óta mesterpedagógus és szakértő, 1997-ben pedig elnyerte a „Fejér Megye Diáksportjáért” kitüntető címet.

A tanárnő nemcsak az iskolában szervezi a sportéletet, már 1989 óta tart a mozogni vágyó nőknek csoportos fitness órákat heti három, illetve két alkalommal. 2014 óta pedig az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében hetente két alkalommal várja nordic walking órákra az érdeklődőket „Az egészségesebb lakosságért” program keretében. Több évtizedes kimagasló és példaértékű sporttevékenysége, és pedagógiai értékteremtő munkája elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Dunaújváros Sportjáért Díjat Sólyomvári Ágnes tanárnő részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Online

a kép forrása: Dunaújvárosi Hírlap Online

Díjak, kitüntetések:

  • 1997 - "Fejér Megye Diáksportjáért" kitüntető cím
  • 2019 - Dunaújváros Sportjáért díj