Vissza a nyitóoldalra

Kovács Attila rendőr, rendőr törzszászlós

"Kovács Attila rendőr törzszászlós 2003. július elsején kezdte meg szolgálati viszonyát. A BRFK Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrőrsén 2004. április elsején nevezték ki motorcsónak-vezetői beosztásba, jelenlegi beosztása pedig szolgálatparancsnok.

A több mint 15 éves szolgálati viszonya alatt elvégezte a rendészeti szakközépiskolát, szolgálati célú, valamint kereseti célú kisgéphajó- vezetői képesítéssel is rendelkezik.

A kezdeti években járőrként idősebb, tapasztaltabb rendőrökkel teljesített szolgálatot, és szorgalmával, hozzáállásával, a szükséges ismeretek elsajátításával bizonyította, hogy képes önállóan is szakszerűen, határozottan intézkedni. Jól megismerte az Őrs szakaszterületét, kellő hely- és személyismerettel bír.

Munkája elismeréseként 2010. november elsején hajóvezetői beosztásba, majd 2014 szeptemberében szolgálatparancsnoki beosztásba nevezték ki. 2015-ben jeles eredménnyel végezte el a szolgálatparancsnoki szaktanfolyamot.

Szolgálatparancsnoki feladatait megfelelő felkészültséggel, magas színvonalon látja el. Intézkedései megalapozottak, fellépése udvarias. Munkaköri feladatrendszerén belül nyitottan, rugalmasan gondolkodik a teljesítmény és a hatékonyság növelése érdekében. Szakmai ismereteit folyamatosan fejleszti, intézkedéstaktikai instruktori feladatokat is ellát, oktatások, előadások keretében részt vesz az állomány elméleti és gyakorlati képzésében.

A vízirendészet állományban végzett kimagasló és példaértékű tevékenysége elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat Kovács Attila rendőr törzszászlós részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Online

kép forrása: Dunaújvárosi Hírlap Online

Díjak, kitüntetések:

2019 - Dunaújváros Közbiztonságáért díj