Vissza a nyitóoldalra

Csécs István nyugállományú honvéd alezredes

"Csécs István nyugállományú honvéd alezredes úr 1963-ban kezdett dolgozni a Magyar Néphadsereg állományában hivatásos tisztként. Alakulatát 1979-ben helyezték Dunaújvárosba. Ezt követően a katonák városépítő munkájának irányításából, ellenőrzéséből rá háruló szakmai munka mellett bekapcsolódott a város közbiztonsági életébe, és kialakította a máig hatékony együttműködéseket. Nyugállományba vonulása után sem szakadt el a város rendvédelmi-és egyéb biztonsági tevékenységétől.

Alapító tagja a Dunaújvárosi Honvédségi Nyugállományúak Klubjának, mai nevén Honvéd Klub Civiltársaságnak. Az ő vezetésével a Klub eredményesen teljesíti feladatait, részt vesz a város közéletében, segítik a helyi közbiztonsági feladatok szervezését.

Mindemellett Csécs István fontos szerepet vállal a 3. Katonai Igazgatási Központtal történő együttműködésben, a Magyar Hősök emlékének ápolásában, és az Idősügyi Tanács munkájában.

Odaadó munkájáért már több alkalommal elismerték, a Honvédelmi Minisztertől az Aranykor Kitüntető Cím bronz és ezüst fokozatát vehette át, továbbá 2007-ben és 2013-ban polgármesteri elismerésben részesült.

Példaértékű és elhivatott, a közbiztonság érdekében kifejtett tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat Csécs István nyugállományú honvéd alezredes úr részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Online

kép forrása: Dunaújvárosi Hírlap Online

Díjak, kitüntetések:

2019 - Dunaújváros Közbiztonságáért díj

Kapcsolódó linkek: