Vissza a nyitóoldalra

Kovács Piroska pedagógus, tanár

Kovács Piroska pedagógus magyar-ének szakos diplomáját Egerben a Ho Si Minh Tanárképző Főiskolán szerezte 1989-ben. A zene, az éneklés és az irodalom lett elhivatottságának két pillére. E két művészeti ág máig jelenetős szerepet játszik életében, egész pedagógus munkásságát áthatja.

Diplomája megszerzése óta első munkahelyén, a Vasvári Pál Általános Iskolában dolgozik. 30 éves munkálkodása nyomán tanulók százait vezette be az irodalmi és zenei kultúra csodálatos világába. Osztályfőnökként hatalmas elhivatottsággal vállalja hátrányos helyzetű csoportok támogatását.

Magyar szakos tanárként, munkaközösség-vezetőként közel 20 éve szervez vers- és mesemondó versenyeket és készíti fel magas színvonalon a diákokat. Hosszú évek óta ő szervezi a zenei világnap és a költészet napja programjait, és mindenkor elkápráztatja a diáksereget.

Évtizedek óta tevékenykedik közönségszervezőként is a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A hosszú évek alatt több száz hangverseny ás színházbérlettel tette színesebbé a diákok életét.

Pedagógus pályája kezdetétől szívügye az iskolai kórus. Az iskolai ünnepségeken, városi rendezvényeken több alkalommal is megcsodálhatjuk tudásukat.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a kimagasló színvonalon és hivatástudattal végzett pedagógiai tevékenységének elismeréseként a Dunaújváros Oktatásügyéért Díjat Kovács Piroska pedagógus részére adományozta.

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Djíak, kitüntetések:

2019 - Dunaújváros Oktatásügyéért díj