Vissza a nyitóoldalra

Medve Ilona Mária pedagógus, tanár

"Medve Ilona Mária több mint 20 éve az Arany János Általános Iskola pedagógusa, a tantestület meghatározó, tapasztalt, módszertanilag kiteljesedett, elkötelezett egyénisége.

Pedagógiai pályáját 1984-ben kezdte Baracson, az ottani általános iskola alsó tagozatán. 1998-ban került az Arany János Általános Iskolába, itt dolgozott egészen nyugdíjba vonulásáig.

Időt nem kímélve, tanítási időn kívül is foglalkozott a tanulókkal, felkészítette őket a tantárgyi megmérettetésekre. Kiváló szervezőkészségét mutatja, hogy többször szervezett kollégái számára emlékezetes tantestületi kirándulásokat, valamint a nevéhez fűződik az az iskola megújítását célzó, szülő-pedagógus összefogást kívánó mozgalom, amely az Arany-parti nevet viselte az intézmény jubileumi, 30 éves eseménysorozatában.

Észrevételei, tanácsai mögött nagy szakmai tudás, pedagógiai tapasztalat és emberi bölcsesség húzódik, ezért hiteles minden megnyilvánulása. Munkájának alapvető jellemzői a hivatástudat, a gyermek- és a szakmaszeretet, következetesség, igényesség és pontosság.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a több évtizedes elhivatott pedagógiai tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Medve Ilona Mária pedagógus részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

2019 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem