Vissza a nyitóoldalra

Fábiánné Rajcsányi Magdolna pedagógus, tanító

"Fábiánné Rajcsányi Magdolna 1992-ben szerezte meg tanítói diplomáját a Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskolán, Kaposváron. Ezt követően a Petőfi Sándor Általános Iskolában helyezkedett el, ahol azóta is dolgozik, irigylésre méltó lendülettel. 28 éve töretlenül küzd azért, hogy tanítványait minél magasabb szinten és minél változatosabban juttassa el a tudás gazdag tárházába. Rendszeresen részt vesz a Tanítók Konferencián, pedagógiával kapcsolatos továbbképzéseken.

Példamutatása és gyermek centrikussága révén mind a szülők, mind a kollégái és az iskolavezetés is nagy tisztelettel veszik körül. Jelenleg munkaközösség-vezetőként az alsós szakmai munkát is irányítja az 1-2. évfolyamon. Munkatársaival jó a kapcsolata, közvetlen és támogató, mindig készen áll az együttműködésre és a kompromisszumos megoldásokra. Munkáját elhivatottság, a lendület és a szakmaszeretet jellemzi. „Osztályai mindig közösséggé formálódnak”.

Kollégái szerint igazi "Petőfis szíve van", hiszen ide járt iskolába, majd tanulmányai után ide tért vissza tanítóként. Átélte ő is azt a különleges érzést, hogy volt tanítói és tanárai a kollégái lettek. Odaadó szeretetet, a konfliktushelyzetekben tanúsított rugalmasság és végtelen türelem, amelyek az egész pályáját meghatározzák.

Osztályfőnökként halk és nyugodt, de mégis határozott és következetes döntéseivel nem irányítani, hanem egyengetni szeretné a gyerekek viselkedését. Hisz a demokrácia elvében, hozzátéve, hogy egy segítő tanítói kéz és vigyázó szempár mindig legyen a diákok között.

Gálosfai Tímea, az intézmény igazgatóhelyettese így fogalmazott:

„Számomra Magdi pedagógus, kolléga, barát, családtag, EMBER.

Pedagógus, aki minden tanulóból kihozza a legtöbbet. Szeretettel és szeretetre nevel. Úgy vezeti tanítványait a tudás ösvényén, hogy ők játszva követik.

Kolléga, akihez mindig fordulhatok, ha elakadok egy problémában, ha szeretnék valamit másképen megszervezni és ő tanácsaival segíti a gátak felszakadását. Ő az, aki mindig nyitott az újra, a kihívásokra.

Barát, aki érdeklődik, figyel, és segítő jobbot nyújt, ha kérem, s elég néhány szava ahhoz, hogy tudjam, jó úton járok. Ő az is, aki, néha rám néz, elhangzik az „Én azért ezt átgondolnám.” mondata és rögtön tudom, hogy nem szabad kapkodnom.

Családtag, akinek elég egy pillanat és azonnal tudja, hogy együtt kell velem nevetni, vagy arra van szükségem, hogy átöleljen. Biztat, ösztönöz, támogat és tanácsot ad.

EMBER. Nem tökéletes, hisz senki sem az, de akarva-akaratlanul is törekszik rá. Megtesz mindent, tán még többet is, s a szeretete ad erőt sokaknak a továbblépésben.”

Sokrétű, példamutató és magas szintű munkájának elismeréseként DMJV Közgyűlése a Dunaújváros Oktatásügyéért Díjat Fábiánné Rajcsányi Magdolnának adományozza."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

a kép forrása: Facebook.com

Djíak, kitüntetések:

2020 - Dunaújváros Oktatásügyéért díj