Vissza a nyitóoldalra

Miklós Gabriella pedagógus, tanár

2020-ban Dunaújváros Oktatásügyéért Díjra jelölést kapott Miklós Gabriella, a Dózsa György Általános Iskola pedagógusa.

Miklós Gabriella 1990-ben kezdte pedagógusi pályafutását a Dózsa György Általános Iskolában, ahol jelenleg is dolgozik. A szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerzett tanári diplomát.

Munkájára az első perctől kezdve a tökéletesség, a precizitás és a lelkiismeretesség jellemző. Az elmúlt 27 év alatt rekordszámú-34- továbbképzésen vett rész, amelyek egyrészt a német nyelv tanításához, másrészt a módszertani, informatikai ismeretei továbbfejlesztéséhez kapcsolódtak. Tagja a Német Nyelvtanárok Magyarországi Egyesületének. 1997-ben álmodta meg először a „Ki tud többet…” vetélkedőket, amelynek témája minden évben egy-egy német nyelvterület kultúrája, történelme, hagyományai. Ezeket a versenyeket az elmúlt 23 évben kimagasló színvonalon szervezi.

Tanítványai nagyon szeretik a német nyelvet, érdekesebbnél érdekesebb nyelvi projektekkel teszi szerethetőbbé a nyelvtanulást. Amellett, hogy német nyelvet tanít ő az iskola könyvtár szakos tanára is. A könyvtár vezetését rendkívül precízen és körültekintően végzi.

Pedagógus kollégái felnéznek rá, kikérik véleményét, tisztelik és szeretik pozitív emberi tulajdonságai és magas szakmai tudása miatt.

Engedjék meg, hogy Miklós Gabriella néhány kollégájának gondolatait megosszam Önökkel:

Tóth Györgyné:

„Gabi! Ha azt mondom lelkiismeret, az Te vagy. Ha azt mondom precizitás, akkor az Te vagy. Ha azt mondom gyermekszeretet, az Te vagy. Ha azt mondom széleskörű látásmód, az is Te vagy.

S ha mindezt emlékekkel kell alátámasztani, arra legjobb példa a közös németországi diákcsere program. Soha nem felejtem azt az élményt, melyben a te segítségeddel lehetett részem Bár a német nyelvet törtem, mégis magabiztosan indultam el a 10 napos útra, mert tudtam, ha gondom lesz, te segítesz. Azt is tudtam, hogy a gyerekeknek olyan programban lesz részük, melyet egy életen át nem felejtenek el. Most is emlékszem a közös kirándulásokra, Köln, Bonn nevezetességeire, a közös vetélkedőkre, a záró partira és a közösen elültetett fára, mely azt a barátságot jelképezte, mely nélküled nem létezne.

Bár ismertük egymást 19 éve, mégis ez a 10 nap nyitotta fel igazán a szememet és tapasztaltam meg azt, hogy mennyi érték van benned. A visszahúzódó ember egy határozott, lelkiismeretes lelket takart. S ekkor jöttem rá, hogy a következő évtől kezdődő iskolavezetési munkámban te lehetsz az, aki a leginkább tud majd segíteni engem a vezetéssel járó kihívásokban. Nem csalódtam, ma is azt mondom, a lehető legjobb vezető társam vagy azóta is. Örülök, hogy ilyen ember mellett dolgozhatom.”

Robinson Erika Anna:

Miklós Gabriella kolléganővel 20 éve dolgozom együtt. Nagyon sok minden történik ennyi idő alatt. Mivel Gabi is, én is nyelvtanárok vagyunk, az iskolai élet rendkívül sok területén dolgoztunk, dolgozunk együtt.

Gabi lelkiismeretes, alapos munkavégzésének, elhivatottságának köszönhetően mindig gördülékenyen, egy hullámhosszon sikerült megvalósítanunk a feladatokat, melyeket kaptunk vagy éppen magunktól felvállaltunk.”

Sokrétű, példamutató és magas szintű munkájának elismeréseként DMJV Közgyűlése a Dunaújváros Oktatásügyéért Díjat Miklós Gabriellának adományozza. 

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Djíak, kitüntetések:

2020 - Dunaújváros Oktatásügyéért díj