Vissza a nyitóoldalra

Fülöp Mária óvodapedagógus

Fülöp Mária óvodapedagógusi pályafutását 1986-ban kezdte Dunaújvárosban az akkori 17. számú Napköziotthonos óvodában. Derűs, nyugodt személyiségével hamar beilleszkedett a közösségbe és megnyerte a szülők és gyermekek szeretetét, szimpátiáját.

Pályája iránti elkötelezettsége és érdeklődése folyamatos tanulásra késztette. Nyitott a pedagógia újdonságaira. Kiváló minősítéssel végezte el a „Fejlesztő pedagógiai ismeretek” képzését, drogprevenciós foglalkozásokat vezetett középiskolásoknak. A gyerekekkel kivételes kapcsolata van, mindennapjait a kiegyensúlyozottság, a kedvesség, a tapintatos, nyugodt, szeretetteljes magatartás hatja át. „Jellemző rá, hogy a nehéz és néha kilátástalan helyzeteket humoros stílusával oldja fel, és humorral világítja meg a problémát: mindig, minden helyzetben képes egy vicces, tanulságos történetet/tanmesét elmondani.”

2005-től a Dunaújvárosi Óvoda szakmai vezetője. Vezetőként példamutatóan segíti az intézmény értékrendjének alakulását, motiválja kollégáit az innovatív megoldásokra. Szakmai vezetése alatt több pályázatot is sikerre vitt. Személyisége bizalmat ébreszt kollégáiban, akikkel türelmes, segítőkész. Feladatait precízen, pontosan, igényesen végzi. „Az általa tartott értekezletek, továbbképzések a hallgatóság számára feltöltődéssel, vidám lezárással fejeződnek be. Vallja, hogy a sok nevetés, a nehéz helyzeteket is feloldja, tisztítja a lelket és a testet.”

2015-ben a Dunaújvárosi Óvoda humán vezetője lett. 2017-től pedig szaktanácsadói feladatokat lát el Fejér és Veszprém megyében egyaránt.

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Djíak, kitüntetések:

2020 - Dunaújváros Oktatásügyéért díj