Vissza a nyitóoldalra

Farkas Erik színész

"1993-ban érettségizett a tatai Eötvös József Gimnáziumban. 1995-2000 között a mosonmagyaróvári Pannon Agrártudományi Egyetem, későbbi nevén a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatója volt. 2000-ben szerzett agrármérnöki diplomát. Egyetemi évei alatt több helyi amatőr színtársulathoz is csatlakozott, először a Lét Színtársulathoz, majd a Flexum Színházhoz. Később a győri Tagione Alapítvány Színházi Társulatának tagja lett. Benkő József művészeti vezető rendezésében játszotta első zenés színházi szerepét. Az amatőr kereteknek hátat fordítva, 2005-ben végzett a budapesti Shakespeare Színművészeti Akadémián, Csiszár Imre és Tímár Éva osztályában. Az iskola utolsó évében szerepet kapott a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Vízkereszt, vagy amit akartok előadásában. A Bartókban egészen 2015-ig társulati tagként tevékenykedett. Itt is szerzett később színész I. minősítést Eisemann-K. Halász- Kellér: Fiatalság, bolondság című operettjében Lajos szerepének megformálásáért.

2004-től játszik a budapesti Holdvilág Kamaraszínház produkcióiban. Dolgozott a budapesti Körúti Színházban, a Turay Ida Színházban, a budapesti Kazán István Kamaraszínházban, a budapesti Ködszurkálók Színházban, budapesti Spinóza Kávéházban [1], a Kókai János Társulattal az R-klubban, a Tűzraktérben valamint a MOHA-Mozdulatművészek Házában.

2015 óta szabadúszó. Önálló, zenés estjeinek száma egyre bővül. Otthonosan mozog az operettek, musicalek, táncdalok, kuplék, sanzonok világában, énekelt már dzsesszt, szvinget, sőt operát is. Rövid ideig a lajosmizsei Hivatal rock és beat zenét játszó zenekarában énekelt."

Díjak, kitüntetések:

  • Bartók Kamaraszínház - Varázsdoboz-díj (2010-2011)
  • A Nádasdy Kálmán versmondó-és sanzonverseny döntőse volt 2006-ban és 2007-ben sanzon kategóriában

forrás: Wikipédia - Farkas Erik

(utolsó frissítés: 2021.09.20.)

Kapcsolódó linkek: