Vissza a nyitóoldalra

Veresné Kovács Tünde Katalin pedagógus, tanár

"Veresné Kovács Tünde Katalin pedagógusi diplomáját 1981-ben szerezte a Pécsi Tanárképző főiskolán angol-orosz szakos tanárként. 1981-től 1989-ig a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában tanított, majd a Béke Városrészi Általános Iskola igazgatójának a meghívására vállalt munkát jelenlegi iskolájában, ahol több mint 30 évet töltött. A tantestület egyik meghatározó tagjává vált.

Nagy szerepet vállalt az Arany János Általános Iskola angol nyelvi tagozatának a létrehozásában, népszerűvé tételében. Neki köszönhetően az angol tagozatos oktatás Dunaújvárosban és a város környékén is elismertté vált.

Az angol nyelv és kultúra szeretetét átadta diákjainak, akik közül több olyan is volt, aki angol nyelvtanár lett.

Tehetséggondozó tevékenysége mellett kiemelt figyelmet fordított a felzárkóztatásra szoruló gyermekekre, akiknél megtalálta a kihívás örömét a nevelési problémák megoldásában. Munkájában mindig a gyermekek érdekeit tartotta a legfontosabbnak.

Fejlett empatikus készségének, toleranciájának, érzelmi intelligenciájának köszönhetően a konfliktushelyzeteket kompromisszumokkal próbálta megoldani. Tanítványai szerették, tisztelték.

Nyugdíjba vonulásával hiányát érezni fogja a pedagógus és a tanulói közösség.

Veresné Kovács Tünde Katalin a pedagógus pályán végzett színvonalas szakmai és pedagógusi munkájának elismeréseként"

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

2021 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

utolsó frissítés: 2021.11.15.