Vissza a nyitóoldalra

Varga Lászlóné pedagógus, tanár

"Varga Lászlóné a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény pedagógusa, 1980 óta dolgozik az intézményben; 29 éve végzi sérült gyermekek gyógyítva nevelését. Diplomáját a Pécsi Tanárképző Főiskola biológia-testnevelés szakán szerezte 1971-ben. Ezt követően került Dunaújvárosba és a Kohász Sportiskola függetlenített edzőjeként dolgozott. 1972-ben az akkori Ságvári Endre Általános Iskola tanára lett. Mindig vonzódott a tanulási nehézségekkel küzdő, hátrányos helyzetű gyermekekhez, ezért végső célul a gyógyítva nevelést választotta. Az iskolában az első időktől kezdve rendkívül aktív, lendületes, szakmailag kifogástalan munkát végez. Legfontosabbnak azt tartotta, hogy valamennyi diák sportoljon. Ennek érdekében az ő kezdeményezésére alakult meg a "Mozdulj Diák" Sportegyesület, aminek köszönhetően megvalósulhatott a gyermekek mindennapos testedzése.
    1989-ben megalakult a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, amelyhez 1994-ben csatlakozott a Móra iskola is. Varga Lászlóné a gyorskorcsolya szakág vezetője lett. Bár korcsolyás múlttal nem rendelkezett, tanítványai kiemelkedő eredményeket értek el, már hat Speciális Olimpián. Először 1997-ben Kanadában, majd 2001-ben Alaszkában, 2003-ban Írországban, 2005-ben Japánban, 2007-ben Kínában és 2009-ben az USA-ban szereztek fényes érmeket diákjai. 
    A 2008/2009-es tanév volt számára az utolsó aktív időszak. Úgy döntött, nyugdíjba vonul. Becsengetéskor már valóban nincs az iskolában, de hetente kétszer, kicsengetéskor várja a gyerekeket, és viszi őket edzésre. A sport és a gyerekek szeretete hajtja őt tovább.
    Varga Lászlóné az elmúlt 29 évben fáradhatatlanul és szenvedéllyel végzett munkája elismeréseként veheti át a Dunaújváros Sportjáért elismerést."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2010 - Dunaújváros Sportjáért díj

Kapcsolódó linkek: