Vissza a nyitóoldalra

Kalácska András sportszervező

"Kalácska András 1963-68 között az akkor még dr. Münnich Ferenc Gimnázium sportfelelőseként dolgozott, majd közel két évtizeden keresztül a papírgyárban szervezte a tömegsportos foglalkozásokat, rendezvényeket. 1980-tól a Dunaújvárosi Papír SK főállású tömegsport szervezője volt. Nevéhez fűződik az 1976-os távfoci világcsúcs megszervezése is.  1985-89 között a Dunaújvárosi Városi Tanács ifjúsági és sportosztály szervezési főelőadója volt.

Több sportágban szerzett szakmai minősítést az évek során, a feladatai magasabb szintű ellátása érdekében. Elvégezte a természetbarát ifjúsági szakosztályvezetői tanfolyamot, labdarúgói segédedző, illetve atlétika, valamint uszonyos és búvárúszó országos versenybírói minősítést szerezett. Több éves kitérő után ismét munkát kapott a város sportéletében, hiszen 2007-től a Dunaújvárosi Városi Sportiskola sportszervezője, sokrétű feladatát munkatársai elismerésével végzi jelenleg, nyugdíjasként is.
Kalácska András a város szabadidősportja, és a városi versenysport utánpótlásának szervezésében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként veheti át a "Dunaújváros Sportjáért" Díjat."

    Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2010 - Dunaújváros Sportjáért díj

 

Kapcsolódó linkek: