Vissza a nyitóoldalra

Kiss Tibor zenész, képzőművész, dalszövegíró

"1971-ben született Dunaújvárosban, a Budapesti Képzőművészeti Egyetem festő szakán diplomázott. Gyerekkorától kezdve képzőművésznek készült. A zene csak mintegy mellékesen jött be az életébe gimnazista korában. Képzőművészeti munkásságát Neonradír című 2012-es képes albuma foglalja össze, és a mai napig alkot ezen a téren is. Tibi művészi hajlamának erősek a családi gyökerei, édesapja költő, nagyapja nótaszerző és bohém hegedűs figura volt, aki ráadásul festett is.

Valamikor a gimi harmadik évének tavaszán találta ki Liviussal, hogy csináljanak egy zenekart, ami az Október nevet kapta. Nagyjából ez volt az a pont, ahol az addig szénceruzával és ecsettel dolgozó Tibi kezébe gitár került. Az első Liviussal duóban közös próbára négy akkorddal érkezett.

Az egyszerű, gyors alkotás, majd annak kényelmes lassú kibontása, a sűrítés vonzza: “az a fajta szabadság, ami a gyerekrajzokhoz van közel, az a fajta elemi, egyszerű gesztus, amit gyakorlatilag pár filctollal egy papíron művelsz, annak a megvalósítása vásznon, keverve felnőtt metaforákkal, gondolatokkal, és ennek az egésznek a lazasága – ez az, ami a legjobban foglalkoztat.

A Quimby az egyetemi évei alatt alakult meg és fejlődött, hamar nyilvánvaló lett, hogy tehetségesek, egyre komolyabb érdeklődés mutatkozik eredeti zenéjük iránt, így a komoly hivatásnak kikiáltott festészet mellé felerősödött a zenekar is. Lemezeik jelentek meg, nagy multicég szerződtette őket, és mire Tibi lediplomázott, a Quimby az ország népszerű zenekarai közé avanzsált."

forrás: quimby.hu

 

Kapcsolódó linkek: