Vissza a nyitóoldalra

Varga Adrián tűzoltó, tűzoltó főtörzsőrmester

Varga Adrián tűzoltó főtörzsőrmester 1998-ban került DMJV Önkormányzata Hivatásos Tűzoltósága állományába - beosztott tűzoltói beosztásban. Már az alapfokú tanfolyam elvégzésekor kitűnt, hogy nem átlagos tűzoltó, gyakorlati érzéke és érdeklődése felkeltette elöljárói figyelmét is. A tűzoltóságot mindig legjobb tudása szerint segíti, akár a szolgálati csoportjában lévő feladatokról, akár a mentési feladatoknál kell bizonyítania. A tűzeseteknél a kezdő tűzoltókat higgadtságra és óvatosságra inti, műveleteiket atyai figyelemmel követi. Harcedzett, rutinos tűzoltó, tapasztalataival, bátorságával nagyon sok balesetben emberéletet mentett határozott fellépésével. A közösségi munkából is kiveszi a részét, társaival a kapcsolata nagyon jó. A laktanya karbantartásában mindig élen jár. Kőműves végzettségét, és a polgári életben burkoló szakmájából adódó szaktudását a tűzoltóság szolgálatában is kamatoztatja.
Varga Adrián a díjra való felterjesztését parancsnoka készítette el a beosztott tűzoltók jelölése alapján. Ebben pedig szerepel még egy összefoglaló mondat: "Ő az, aki a tűzoltók nagy családjában megtalálta helyét, feladatait legjobb tudása szerint végzi, minden erejével társai és elöljárói célját szolgálja."
Mindezek alapján, a tűzoltóság állományában végzett tevékenysége elismeréseként, Varga Adrián a "Dunaújváros Közbiztonságáért" Díjat vehette át.

Díjak, kitüntetések:

2010 - Dunaújváros Közbiztonságáért Díj

Kapcsolódó linkek: