Kérdezzen! Segítünk...

Tisztelt Olvasóink, Látogatóink!
 

Az online könyvtári tájékoztatás lehetőséget ad arra, hogy az interneten keresztül tegyenek fel kérdéseket könyvtári szolgáltatásainkkal, irodalomgyűjtéssel, lexikális adatokkal, közhasznú információkkal kapcsolatosan, és természetesen választ is kapnak rá. Válaszainkhoz a könyvtári eszközöket, állományunkat és az internetes felületeken hozzáférhető információkat használjuk fel.

Nem vállalkozunk:

  • konkrét jogi vagy orvosi kérdések megválaszolására.
  • dolgozatok megírására
  • mindent átfogó irodalomjegyzék összeállítására

A kérdés a válasszal együtt jelenik meg a honlap felületén és @-ben is elküldjük a kérdezőnek.
Kérjük a kérdés megfogalmazásakor gondoljon arra, hogy a kérdés is nyilvánosságra kerül és  fenntartjuk a jogot, hogy az írásokat a tartalom megváltoztatása nélkül rövidítsük, stilizáljuk.
A beérkezett kérdésekkel munkanapokon 8 óra és 18 óra között tudunk foglalkozni, válaszainkat a lehető leghamarabb megjelentetjük, elküldjük (maximum két nap).

Szloboda Lajos kérdése
Keresem Jimmy Carter Teljes élet című könyvét. A Partvonal kiadó gondozásában jelent meg 2016-ban. Sajnos a József Attila Könyvtárban nincs meg. Én nem találtam meg. A kérdésem az, hogy lehetőség van-e most, a zárvatartás, pontosabban a korlátozott nyitvatartás alatt könyvtárközi kölcsönzéssel számomra megszerezni ezt a könyvet?
2020. november 17.
Olvasószolgálat válasza

Köszönjük érdeklődését! Jimmy Carter Teljes élet című könyve nem található meg az állományunkban. A járványhelyzet miatt, a könyvtár újranyitásáig a könyvtárközi kölcsönzés szolgáltatás szünetel. A kért könyvet felírtuk a kívánságlistára, a megrendelésre kerülő dokumentumok, könyvek listájára. Amennyiben sikerül beszereznünk, e-mailben értesítjük. Ha nem tudjuk beszerezni, akkor a könyvtár újranyitásakor, ha még szükséges, megkérjük Önnek könyvtárközi kölcsönzéssel.
Köszönjük türelmét, megértését és együttműködését!

2020. november 18.
Káplár Borbála kérdése
Kedves Könyvtárosok! Arra szeretnék választ kapni, hogy Goethe melyik művéből származik az Önök honlapján is megtalálható következő idézet: "A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak." Köszönettel: Káplár Borbála
2020. október 5.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Káplár Borbála!

Köszönjük érdeklődését! Az idézetet Boldizsár Ildikó Mesetrápia (Budapest: Magvető, 2010, 357.o.) című könyvében olvastuk a Mesék és madarak - Gyökerek és szárnyak fejezet mottójaként.
Az elsődleges forrásadat után kutatva, a könyvtári állományban egyelőre nem találtuk meg, hogy Goethe melyik művéből származhat az idézet. Az interneten is több tanulmány, cikk, honlap említi, de ott sem szerepel más forrásadat.
Érdekességképpen az idézetet visszakerestük német nyelven - "Zwei Dinge sollen Kinder von ihren Eltern bekommen: Wurzeln und Flügel." - és találtunk egy "meglepő" írást, amely szerint nem Goethe-től származik az idézet (https://falschzitate.blogspot.com/2017/05/zwei-dinge-sollten-kinder-von-ihren.html).
Üdvözlettel: a József Attila Könyvtár Olvasószolgálata

 

2020. október 6.
Ambrus Attila József kérdése
Szeretnék ajánlani egy Digitális Könyvtárat a linkgyűjteményükbe: https://digitalia.lib.pte.hu/hu/ Több, más mellett, sok jogi és pedagógiai mű található meg a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont oldalán.
2020. augusztus 6.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Ambrus Attila József!

Örülünk javaslatának! A Linktárunkban a helye a Digitália gyűjteménynek!

Köszönettel: a József Attila Könyvtár Olvasószolgálata

2020. augusztus 10.
Töltésy Ildikó kérdése
Tisztelt Címzett! Érdeklődni szeretnék , hogy mikor lehet visszavinni a korábban kikölcsönzött könyveket? (melyek a vírus miatt nem kerültek vissza a könyvtárba, )Van esetleg ügyeleti nap a nyári szünetben ? Előre is köszönöm a szíves tájékoztatást. Üdv.: Töltésy Ildikó
2020. július 15.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Töltésy Ildikó!

Köszönjük érdeklődését!
Könyvtárunk egész nyáron (szombat kivételével) már teljes nyitvatartással >>, korlátozások nélkül látogatható, és július 17-ig nem számolunk fel késedelmi díjat a lejárt határidejű könyvekre.
Várjuk könyvtárunkba!

2020. július 16.
Vinczéné Filemon Erika kérdése
Június 30.-án nyitva van -e a könyvtár, és lehet -e személyesen válogatni a könyvek közül ? Köszönöm tájékoztatásukat.
2020. június 29.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Vinczéné Filemon Erika!

Köszönjük érdeklődését!
Igen, június 29-től, hétfőtől már teljes nyitvatartással és korlátozások nélkül várjuk olvasóinkat, látogatóinkat!
A Felnőttkönyvtárban újra lehetőség van a könyvek, újságok, DVD-k válogatására, kölcsönzésére, helybenhasználatra, folyóiratok, újságok olvasására, internetezésre, és az olvasóterem használatára. Részletes tájékoztató  >>.

Várjuk könyvtárunkba kedden 18.30-ig!

2020. június 30.
Kósa Berni kérdése
Kedves Könyvtár! Érdeklődni szeretnék, hogy a skandináv krimik közül várhatóak-e azok beszerzése, melyek 2019. év második felében, illetve 2020.évben jelentek meg? (többek között: Jorn Lier Horst, Arnaldur Indridason, Stefan Ahnhem, Ane Riel, Peter Stjernström, Louise Bonje af Gennas könyvei) Köszönöm szépen!
2020. június 15.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Kósa Berni!

Köszönjük érdeklődését! A skandináv krimik népszerűek olvasóink körében, beszerzésük folyamatos. A járványhelyzet miatt ezek a folyamatok jelenleg hosszabb időt vesznek igénybe, így pontosan nem tudjuk megmondani, mikorra várhatók. A felsorolt szerzők legújabb könyveit felvettük a kívánságlistára, a megrendelésre kerülő dokumentumok, könyvek listájára. Amennyiben sikerül beszereznünk és kölcsönözhetők lesznek az újabb krimik, e-mailben értesítést küldünk Önnek. Új könyveinkről, híreinkről leggyorsabban a mindenkori aktuális hírlevelünkből tájékozódhat. Kérjük iratkozzon fel és figyelje hírlevelünket!

2020. június 16.
Vámi Mária Apollónia kérdése
Tisztelt Könyvtáros! Érdeklődöm, hogy Jim Hutton-Tim Wapshott: Mercury és én című könyv megvan-e Önöknél.
2020. április 7.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Vámi Mária Apollónia!

Könyvtárunkban nem található meg Jim Hutton-Tim Wapshott: Mercury és én című könyv. 

A járványhelyzet miatt könyvtárunk továbbra is határozatlan ideig zárva tart!
A nyitás után könyvtárközi kölcsönzés >> keretében az országban található más könyvtárakból tudjuk megkérni a könyvet. A könyvtárközi szolgáltatás díjköteles, a visszaküldés postaköltsége terheli az olvasót, amely a könyv súlyától és a mindekori postai díjszabásoktól függ. Amennyiben további kérdése van kérem írjon a kkozi@jakd.hu e-mail címre. 

Freddie Mercury életéről másik három kötetet tudunk ajánlani könyvtárunkból >>.  Ha ezeket a könyveket még nem olvasta, nyitás után várjuk könyvtárunkba!

Üdvözlettel: Olvasószolgálat

 

2020. április 8.
Kálmán Andrea kérdése
Szép napot kívánok! Érdeklődnék, hogy vannak olyan könyveink, amiket szívesen elajándékoznánk vagy a Könyvtárra gondoltunk Édesanyámmal. A könyvek ugyan olvasottak, de jó állapotban vannak. Amennyiben érdekli a Könyvtárat, szívesen elvisszük. Üdvözlettel: Kálmán Andrea
2019. december 31.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Kálmán Andrea!

Örülünk, hogy ránk gondolt! Könyvtárunk fogad jó állapotú, újabb kiadású ajándékkönyveket. A könyvtár nyitvatartási idejében, a földszinti előtérben tudjuk fogadni a könyveket.
Ajánlani tudjuk még a városban működő következő szociális intézményeket is:
- Útkeresés Segítő Szolgálat >>
- Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai >>

Köszönjük felajánlását és boldog új évet kívánunk!

 

2020. január 2.
Szmrtyka Linett Vanda kérdése
Tisztelt Címzett! Értesítést kaptam, hogy az általam kikölcsönzött könyvek kölcsönzési határideje lejárt, de a felületen nem tudom meghosszabbítani, úgy mint azelőtt. Csak januárban szeretném visszavinni a könyveket, amik a lányom: Szmrtyka Linett, vagy a fiam: Szmrtyka Benett nevén van kölcsönözve. Nem tudom, melyikük olvasókártyájára lett regisztrálva. :) Előre is köszönettel, Ady Linda
2019. december 25.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Ady Linda!

A fia nevén kikölcsönzött könyvek lejárati határidejét meghosszabbítottuk, az új határidő: 2020. január 11. Az Olvasói belépés menüpontban a lejárat napján, vagy előtte és utána 2-2 nappal tujda meghosszabbítani a kikölcsönzött könyvek határidejét. Az e-mail sorba azt az e-mail címet kell beírnia, amelyet könyvtári beiratkozás során megadott, a jelszó az olvasójegy tulajdonosának születési dátuma lesz (ebben a formában, pl.: 19751021). Ha éppen egy hiba miatt nem működik az önálló hosszabbítás, akkor kérjük, használja a bal oldali menüpontban található Hosszabbítás kérése szolgáltatásukat. Reméljük, legközelebb újra sikerülni fog az önálló hosszabbítási lehetőség, mint korábban.
Boldog új évet kívánunk és az új évben is várjuk szeretettel Önt és családját könyvtárunkba!

2019. december 28.
Juhasz Gyula kérdése
Tisztelt Könyvtáros! 1969-ben érettségiztem, a dunaújvárosi, az akkori 316. számú Makarenko szakmunkásképző és szakközépiskolában. Azt szeretnem megkérdezni, hogy a régi, 1969-es osztálytablót, amelyet akkor, 1969-ben, kiállítottak egy dunaújvárosi üzlet kirakatában, hol lehetne megtalálni, ha még megvan, vagy hol lehetne megtalálni a fénykép negatívot, és esetleg kis fénykép másolatot készíttetni a fénykép negatívjából. Az üzlet mar régóta nem létezik, azt tudom. A Dunaferr iskola nem válaszolt nekem. Tisztelettel, Juhász Gyula
2019. december 14.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Juhász Gyula!

Köszönjük érdeklődését! A József Attila Könyvtár nem gyűjt és nem őriz tablóképeket. A honlapunkon elérhető Képtárban, magánszemélyek által behozott, beküldött tablóképek találhatók >>. A végzett osztályok tablóképeit általában az iskola őrzi meg és az iskola falain megtalálhatók. Valószínűnek tartom, hogy a képekről készült negatív már nincs meg. A Dunaferr iskola a korábbi években elkezdte a tablóképeket digitalizálni és az addig elkészült képek felkerültek az iskola Facebook oldalára. A közel száz képet végignéztem, de jelenleg az 1969-ben végzett osztyály tablója nem található >>Az iskola várja a további tablókat, próbáljon meg  ezen az e-mail címen érdeklődni: dunaferryt2011@gmail.com. Vagy keresse osztálytársait akár az interneten, a közösségi oldalak segítségével, lehetséges, hogy másnak megvan és el tudja küldeni Önnek.
Bízunk benne, hogy sikerül megtalálnia! Kellemes ünnepeket kívánunk!

2019. december 17.
 
. oldal -  elem/oldal