Kérdezzen! Segítünk...

Tisztelt Olvasóink, Látogatóink!
 

Az online könyvtári tájékoztatás lehetőséget ad arra, hogy az interneten keresztül tegyenek fel kérdéseket könyvtári szolgáltatásainkkal, irodalomgyűjtéssel, lexikális adatokkal, közhasznú információkkal kapcsolatosan, és természetesen választ is kapnak rá. Válaszainkhoz a könyvtári eszközöket, állományunkat és az internetes felületeken hozzáférhető információkat használjuk fel.

Nem vállalkozunk:

  • konkrét jogi vagy orvosi kérdések megválaszolására.
  • dolgozatok megírására
  • mindent átfogó irodalomjegyzék összeállítására

A kérdés a válasszal együtt jelenik meg a honlap felületén és @-ben is elküldjük a kérdezőnek.
Kérjük a kérdés megfogalmazásakor gondoljon arra, hogy a kérdés is nyilvánosságra kerül és  fenntartjuk a jogot, hogy az írásokat a tartalom megváltoztatása nélkül rövidítsük, stilizáljuk.
A beérkezett kérdésekkel munkanapokon 8 óra és 18 óra között tudunk foglalkozni, válaszainkat a lehető leghamarabb megjelentetjük, elküldjük (maximum két nap).

Kálmán Andrea kérdése
Szép napot kívánok! Érdeklődnék, hogy vannak olyan könyveink, amiket szívesen elajándékoznánk vagy a Könyvtárra gondoltunk Édesanyámmal. A könyvek ugyan olvasottak, de jó állapotban vannak. Amennyiben érdekli a Könyvtárat, szívesen elvisszük. Üdvözlettel: Kálmán Andrea
2019. december 31.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Kálmán Andrea!

Örülünk, hogy ránk gondolt! Könyvtárunk fogad jó állapotú, újabb kiadású ajándékkönyveket. A könyvtár nyitvatartási idejében, a földszinti előtérben tudjuk fogadni a könyveket.
Ajánlani tudjuk még a városban működő következő szociális intézményeket is:
- Útkeresés Segítő Szolgálat >>
- Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai >>

Köszönjük felajánlását és boldog új évet kívánunk!

 

2020. január 2.
Szmrtyka Linett Vanda kérdése
Tisztelt Címzett! Értesítést kaptam, hogy az általam kikölcsönzött könyvek kölcsönzési határideje lejárt, de a felületen nem tudom meghosszabbítani, úgy mint azelőtt. Csak januárban szeretném visszavinni a könyveket, amik a lányom: Szmrtyka Linett, vagy a fiam: Szmrtyka Benett nevén van kölcsönözve. Nem tudom, melyikük olvasókártyájára lett regisztrálva. :) Előre is köszönettel, Ady Linda
2019. december 25.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Ady Linda!

A fia nevén kikölcsönzött könyvek lejárati határidejét meghosszabbítottuk, az új határidő: 2020. január 11. Az Olvasói belépés menüpontban a lejárat napján, vagy előtte és utána 2-2 nappal tujda meghosszabbítani a kikölcsönzött könyvek határidejét. Az e-mail sorba azt az e-mail címet kell beírnia, amelyet könyvtári beiratkozás során megadott, a jelszó az olvasójegy tulajdonosának születési dátuma lesz (ebben a formában, pl.: 19751021). Ha éppen egy hiba miatt nem működik az önálló hosszabbítás, akkor kérjük, használja a bal oldali menüpontban található Hosszabbítás kérése szolgáltatásukat. Reméljük, legközelebb újra sikerülni fog az önálló hosszabbítási lehetőség, mint korábban.
Boldog új évet kívánunk és az új évben is várjuk szeretettel Önt és családját könyvtárunkba!

2019. december 28.
Juhasz Gyula kérdése
Tisztelt Könyvtáros! 1969-ben érettségiztem, a dunaújvárosi, az akkori 316. számú Makarenko szakmunkásképző és szakközépiskolában. Azt szeretnem megkérdezni, hogy a régi, 1969-es osztálytablót, amelyet akkor, 1969-ben, kiállítottak egy dunaújvárosi üzlet kirakatában, hol lehetne megtalálni, ha még megvan, vagy hol lehetne megtalálni a fénykép negatívot, és esetleg kis fénykép másolatot készíttetni a fénykép negatívjából. Az üzlet mar régóta nem létezik, azt tudom. A Dunaferr iskola nem válaszolt nekem. Tisztelettel, Juhász Gyula
2019. december 14.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Juhász Gyula!

Köszönjük érdeklődését! A József Attila Könyvtár nem gyűjt és nem őriz tablóképeket. A honlapunkon elérhető Képtárban, magánszemélyek által behozott, beküldött tablóképek találhatók >>. A végzett osztályok tablóképeit általában az iskola őrzi meg és az iskola falain megtalálhatók. Valószínűnek tartom, hogy a képekről készült negatív már nincs meg. A Dunaferr iskola a korábbi években elkezdte a tablóképeket digitalizálni és az addig elkészült képek felkerültek az iskola Facebook oldalára. A közel száz képet végignéztem, de jelenleg az 1969-ben végzett osztyály tablója nem található >>Az iskola várja a további tablókat, próbáljon meg  ezen az e-mail címen érdeklődni: dunaferryt2011@gmail.com. Vagy keresse osztálytársait akár az interneten, a közösségi oldalak segítségével, lehetséges, hogy másnak megvan és el tudja küldeni Önnek.
Bízunk benne, hogy sikerül megtalálnia! Kellemes ünnepeket kívánunk!

2019. december 17.
Bagi Hajnalka kérdése
Érdeklődnék hogy KURT TEPPERWEIN - A szellemi törvények című könyve megvan-e Önöknél?
2019. november 9.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Bagi Hajnalka!
Köszönjük érdeklődését! A szellemi törvények című könyv kallódik, sajnos nem találjuk, törlése folyamatban van. A könyv 2001-ben és 2005-ben jelent meg, valószínűleg nem tudjuk újonnan beszerezni, viszont az interneten a teljes mű olvasható, letölthető: http://egisegitseg.hu/documents/cikkek258kurttepperweinaszellemitorvenyek.pdf >>. Jó olvasást kívánunk!

 

2019. november 13.
Pljesovszky Lászlóné kérdése
Üdv. Érdeklődni szeretnék, hogy az 1968-ban végzett békéscsabai 611. Szakmunkásképző Intézet osztály névsorát hol találhatom meg? Köszönettel
2019. november 9.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Pljesovszky Lászlóné!

Köszönjük, hogy kérdésével a dunaújvárosi József Attila Könyvtárat kereste fel. A könyvtárunkba a békéscsabai iskolákról nem érhető el információ, viszont az interneten utánakerestünk és van néhány javaslatunk, hogy megtalálja az osztálynévsort. Az iskolai évkönyvekben általában felsorolják a végzett osztályok névsorát. A békéscsabai iskola évkönyve is megjelent: A békéscsabai 611. számú Villamosipari Szakközépiskola és Ipari Szakmunkásképző Intézet 1993/94-es évkönyve címmel. Az iskola évkönyve megtalálható a Békés Megyei Könyvtár >> Békési gyűjteményében. Javaslom, hogy érdeklődjön a könyvtárban >>! Ha az évkönyv nem tartalmazza, akkor a jelenlegi iskolában, a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolájában >>, és még jó ötlet lehet akár a Facebookon is feltenni egy kérdést. Remélem sikerrel jár!

Üdvözlettel: a József Attila Könyvtár Olvasószolgálata

2019. november 11.
Heppné Aradi Andrea kérdése
Üdvözlöm! Szeretném megtudni, hogy a könyvtári tagoknak (egyszeri alkalommal) 50%-kal kedvezőbben lehet színházjegyet venni? Illetve a Békevárosrészi könyvtár tagokra is vonatkozik ez? Köszönettel! Heppné Andrea
2019. szeptember 23.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Heppné Aradi Andrea!

A József Attila Könyvtár egészére vonatkozik a féláras kedvezmény a Bartók Kamaraszínház saját előadásaira. A központi könyvtár olvasói az aktuális kölcsönzésről kinyomtatott kölcsönzö jegy listával tudja érvényesíteni a kedvezmnyt. A Béke Fiókkönyvtár olvasóinak is a könyvtári kölcsönzést kell igazolniuk a jegyvételkor. Ezt az érvényes olvasójeggyel tudja igazolni, amely tartalmazza az aktuális kölcsönzést: a dokumentumok számát és lejárati határidejét. Amennyiben további kérdése van írjon az olvszolg@jakd.hu e-mail címre. Jó szórakozást kívánunk a színházhoz!

Üdvözlettel: Olvasószolgálat

2019. szeptember 23.
Dunai Zsoltné kérdése
Tisztelt Könyvtáros! A közeljövőben (lakásfelújítás miatt) szeretném a könyveimet átválogatni. A feleslegessé vált könyveket sajnálnám kidobni. A könyvtár elfogad-e ilyen jellegű felajánlásokat?
2019. augusztus 14.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Dunai Zsoltné!

Könyvtárunk fogad újabb kiadású, jó állapotú ajándékkönyveket.  A könyvtár nyitvatartási idejében, a földszinti előtérben tudja leadni a könyveket.
Ajánlani tudjuk még a városban működő következő szociális intézményeket is:
- Útkeresés Segítő Szolgálat >>
- Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai >>

Köszönjük felajánlását!

2019. augusztus 21.
Nagy Margit kérdése
Tisztelt Könyvtáros. Régi sportkitüntetést keresek: Magyar Népköztársaság Érdemes sportolója. Kérem segítsen, hol találom meg ha van, idős röplabdásnak szeretném.
2019. január 5.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Nagy Margit!

Könyvtárunk Képtárában a dunaújvárosi sportélethez kapcsolódó jelvényekről, érmekről, kitüntetésekről készült fotók nézhetők meg, a tárgyak magánszemélyek tulajdonában vannak. Javaslom, hogy régiségkereskedőknél, piacokon, antikváriumokban érdeklődjön vagy böngésszen az interneten található online hirdetések között (pl.: vatera.hu). Reméljük sikerül beszereznie a keresett kitüntetést!   

2019. január 9.
Hegedűsné Sárközi Anikó kérdése
Tiszteletem! Én a Móra Ferenc Általános iskolába jártam az ottani tablókról érdeklődnék, hogy vannak-e 1987 és 90 közöttiek? Köszönöm válaszát! Hegedűsné Sárközi Anikó
2018. december 27.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Hegedűsné Sárközi Anikó!

A József Attila Könyvtár Képtárában található tablók között, sajnos nincs a Móra Ferenc Általános Iskola tablói közül egy sem. Az iskola honlapján sem találtam tablóképeket, valószínűleg a tablók az iskolában nézhetők meg. Esetleg, ha van lehetősége, a Facebookon keresztül volt iskolatársaitól érdeklődjön. Boldog új évet kívánunk!

2019. január 3.
Nagy Dalma kérdése
Tisztelt Könyvtáros! Szeretném megkérdezni, megtalálható - e a könyvtárban ez a szótár: Német-magyar magyar-német tanulószótár: érettségizőknek és nyelvvizsgázóknak (Hessky Regina, Iker Bertalan) Köszönöm válaszát!
2018. november 15.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Nagy Dalma!

A keresett tanulószótár megtalálható és kölcsönözhető könyvtárunkból. November 24-ig, szombatig félrerakjuk az Ön nevére, a lenti pultnál, érvényes olvasójeggyel tudja kikölcsönözni. Várjuk könyvtárunkba!

2018. november 19.
 
. oldal -  elem/oldal