Kérdezzen! Segítünk...

Tisztelt Olvasóink, Látogatóink!
 

Az online könyvtári tájékoztatás lehetőséget ad arra, hogy az interneten keresztül tegyenek fel kérdéseket könyvtári szolgáltatásainkkal, irodalomgyűjtéssel, lexikális adatokkal, közhasznú információkkal kapcsolatosan, és természetesen választ is kapnak rá. Válaszainkhoz a könyvtári eszközöket, állományunkat és az internetes felületeken hozzáférhető információkat használjuk fel.

Nem vállalkozunk:

  • konkrét jogi vagy orvosi kérdések megválaszolására.
  • dolgozatok megírására
  • mindent átfogó irodalomjegyzék összeállítására

A kérdés a válasszal együtt jelenik meg a honlap felületén és @-ben is elküldjük a kérdezőnek.
Kérjük a kérdés megfogalmazásakor gondoljon arra, hogy a kérdés is nyilvánosságra kerül és  fenntartjuk a jogot, hogy az írásokat a tartalom megváltoztatása nélkül rövidítsük, stilizáljuk.
A beérkezett kérdésekkel munkanapokon 8 óra és 18 óra között tudunk foglalkozni, válaszainkat a lehető leghamarabb megjelentetjük, elküldjük (maximum két nap).

Heppné Aradi Andrea kérdése
Üdvözlöm! Szeretném megtudni, hogy a könyvtári tagoknak (egyszeri alkalommal) 50%-kal kedvezőbben lehet színházjegyet venni? Illetve a Békevárosrészi könyvtár tagokra is vonatkozik ez? Köszönettel! Heppné Andrea
2019. szeptember 23.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Heppné Aradi Andrea!

A József Attila Könyvtár egészére vonatkozik a féláras kedvezmény a Bartók Kamaraszínház saját előadásaira. A központi könyvtár olvasói az aktuális kölcsönzésről kinyomtatott kölcsönzö jegy listával tudja érvényesíteni a kedvezmnyt. A Béke Fiókkönyvtár olvasóinak is a könyvtári kölcsönzést kell igazolniuk a jegyvételkor. Ezt az érvényes olvasójeggyel tudja igazolni, amely tartalmazza az aktuális kölcsönzést: a dokumentumok számát és lejárati határidejét. Amennyiben további kérdése van írjon az olvszolg@jakd.hu e-mail címre. Jó szórakozást kívánunk a színházhoz!

Üdvözlettel: Olvasószolgálat

2019. szeptember 23.
Dunai Zsoltné kérdése
Tisztelt Könyvtáros! A közeljövőben (lakásfelújítás miatt) szeretném a könyveimet átválogatni. A feleslegessé vált könyveket sajnálnám kidobni. A könyvtár elfogad-e ilyen jellegű felajánlásokat?
2019. augusztus 14.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Dunai Zsoltné!

Könyvtárunk fogad újabb kiadású, jó állapotú ajándékkönyveket.  A könyvtár nyitvatartási idejében, a földszinti előtérben tudja leadni a könyveket.
Ajánlani tudjuk még a városban működő következő szociális intézményeket is:
- Útkeresés Segítő Szolgálat >>
- Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai >>

Köszönjük felajánlását!

2019. augusztus 21.
Nagy Margit kérdése
Tisztelt Könyvtáros. Régi sportkitüntetést keresek: Magyar Népköztársaság Érdemes sportolója. Kérem segítsen, hol találom meg ha van, idős röplabdásnak szeretném.
2019. január 5.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Nagy Margit!

Könyvtárunk Képtárában a dunaújvárosi sportélethez kapcsolódó jelvényekről, érmekről, kitüntetésekről készült fotók nézhetők meg, a tárgyak magánszemélyek tulajdonában vannak. Javaslom, hogy régiségkereskedőknél, piacokon, antikváriumokban érdeklődjön vagy böngésszen az interneten található online hirdetések között (pl.: vatera.hu). Reméljük sikerül beszereznie a keresett kitüntetést!   

2019. január 9.
Hegedűsné Sárközi Anikó kérdése
Tiszteletem! Én a Móra Ferenc Általános iskolába jártam az ottani tablókról érdeklődnék, hogy vannak-e 1987 és 90 közöttiek? Köszönöm válaszát! Hegedűsné Sárközi Anikó
2018. december 27.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Hegedűsné Sárközi Anikó!

A József Attila Könyvtár Képtárában található tablók között, sajnos nincs a Móra Ferenc Általános Iskola tablói közül egy sem. Az iskola honlapján sem találtam tablóképeket, valószínűleg a tablók az iskolában nézhetők meg. Esetleg, ha van lehetősége, a Facebookon keresztül volt iskolatársaitól érdeklődjön. Boldog új évet kívánunk!

2019. január 3.
Nagy Dalma kérdése
Tisztelt Könyvtáros! Szeretném megkérdezni, megtalálható - e a könyvtárban ez a szótár: Német-magyar magyar-német tanulószótár: érettségizőknek és nyelvvizsgázóknak (Hessky Regina, Iker Bertalan) Köszönöm válaszát!
2018. november 15.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Nagy Dalma!

A keresett tanulószótár megtalálható és kölcsönözhető könyvtárunkból. November 24-ig, szombatig félrerakjuk az Ön nevére, a lenti pultnál, érvényes olvasójeggyel tudja kikölcsönözni. Várjuk könyvtárunkba!

2018. november 19.
Kiss Sára kérdése
Kedves Könyvtáros! Az előjegyzett könyveknél a 3 napban már az értesítés napja is beleszámít? Köszönöm!
2018. július 2.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Kiss Sára!

Az előjegyzett könyveket az értesítést követő 3 napig tesszük félre az Olvasóknak, így az értesítés "nulladik" napja nem számít bele. Várjuk könyvtárunkba!

Üdvözlettel: Olvasószolgálat

2018. július 3.
Andrási Karolina kérdése
Tisztelt Könyvtáros, Joyce James Ifjúkori önarckép c. regényét megtaláltam a katalógusban, azonban hálózati raktáron található, ki tudom-e kölcsönözni? Köszönettel
2018. június 12.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Andrási Karolina!

Igen, ki tudja kölcsönözni. Már felkértük a hálózati raktárból a könyvet, kérje a lenti kölcsönzőpultnál.

Üdvözlettel: Olvasószolgálat

 

2018. június 13.
Nagy Dalma kérdése
Tisztelt Könyvtáros! Szeretném megtudni, megtalálhatóak e a következő Német nyelvkönyvek a könyvtárukban. Zwanzig weniger eins - Egy híján húsz társalgási témakör a német alap-, közép-, és felsőfokú nyelv (Szerző: Horváthné Lovas Márta) Német nyelvtani ABC gyakorlatokkal (Maklári Tamás) Segítségét előre is köszönöm!
2018. április 18.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Nagy Dalma!

Az Ön által keresett két német nyelvkönyv nem található meg könyvtárunkban. A katalógusunk szerint nálunk a következő német nyelvkönyvek kölcsönözhetők >>. A könyvtárunkban nem található könyveket könyvtárközi kölcsönzés >> keretében az országban található más könyvtárakból tudjuk megkérni. A szolgáltatást csak a Felnőttkönyvtár érvényes olvasójeggyel rendelkező tagja veheti igénybe. A könyv átvételekor a visszaküldés postaköltsége terheli az olvasót, amely a könyv súlyától és a mindekori postai díjszabásoktól függ.

Horváthné Lovas Márta: Zwanzig weniger eins = Egy híján húsz : társalgási témakör a német alap-, közép- és felsőfokú nyelvvizsgához >> című könyve, viszont kölcsönözhető a Dunaújvárosi Egyetem könyvtárából.

Amennyiben további kérdése van a könyvtárközi kölcsönzéssel kapcsolatban kérem írjon a kkozi@jakd.hu e-mail címre.

2018. április 18.
Kovács Ida Vanda kérdése
Tisztelt Könyvtáros! Könyvtárukból ingyenesen elérhetőek-e idegennyelvű adatbázisok is? Egyetemek kutatásai, tudományos cikkek elérhetőek? Köszönöm
2018. február 9.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Kovács Ida Vanda!

Könyvtárunkból, sajnos nem érhetők el idegennyelvű szakirodalmi adatbázisok, viszont a Dunaújvárosi Egyetem Könyvtár és Információs Központban több, előfizetett adabázis is elérhető >>>. Javasoljuk, érdeklődjön a könyvtáros kollégáknál az egyetemi könyvtárban. Jó tudományos munkát kívánunk!

2018. február 12.
Palczer Lajos kérdése
Tisztelt Könyvtáros! Az érdekelne, van e olyan könyvük, mely az 1848-as, főleg a Fejér megyei, vagy Székesfehérvári Nemzetőrökről ír? Valamikor nagyon régen, lehet vagy 15 éve az unokám kölcsönzött ki nekem ilyen témájú könyvet, de, már nem emlékszem a címére, és a könyv írója nevére sem, talán Magony Imre írhatta Köszönöm.
2018. január 31.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Palczer Lajos!

Jól emlékszik! Magyon Imre: Székesfehérvár nemzetőrei 1848-ban című könyve foglalkozik ezzel a témával. A könyv azóta is megvan és kölcsönözhető. Várjuk könyvtárunkba, ahol kérje a könyvtárosok segítségét!

2018. január 31.
 
. oldal -  elem/oldal