Vissza a nyitóoldalra

Szőke István

 

Pályakép >>

Interjúk, cikkek, beszélgetések >>

Díjak, kitüntetések >>

 

Szőke István hosszú évek óta kiemelkedő, áldozatos munkát folytat Dunaújváros közbiztonsága javítása érdekében.
Három cikluson átívelően, 1998-tól külső szakértőként segíti a város közbiztonsági bizottságának munkáját. Az évtizedek alatt összegyűjtött tapasztalatait megosztja a bizottságával, szót emel, javaslatokat tesz, képviseli a közbiztonságot szolgáló érdekeket és ezzel segíti az önkormányzati munkát is.
Felvetésére és kezdeményezésére alakult meg a rendvédelmi és társadalmi szervezetekkel közösen a Dunaújváros Biztonságáért Fórum, amelynek 2006 óta alelnöki feladatait látja el. Közreműködik az Országos Biztonsági Tagozat és a Parlament Rendvédelmi Albizottságának munkájában is.
Nevéhez fűződik több, a közbiztonsággal kapcsolatos rendezvénysorozat is. Tizenegy évvel ezelőtt kezdődött Dunaújvárosban a Közbiztonsági hónap elnevezésű programsorozat, amely lehetőséget biztosít a hivatásos és civil szervezetek közötti együttműködésre, a lakossági kapcsolattartásra, a figyelemfelhívásra. Ma már ez a rendezvény közel két hónapos, így a neve is változott és Közbiztonsági rendezvények az elnevezése.
Szőke István évek óta példamutató, tiszteletre és elismerésre méltó tevékenységével érdemelte ki és vehette át a "Dunaújváros Közbiztonságáért" Díjat.

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2010 - Dunaújváros Közbiztonságáért Díj