Útvonal: Képtár / Könyvtári események, rendezvények

2020

15
2020.04.11. Versek a könyvtárból - Rendhagyó költészet napi versünnep


“Nem szükséges, hogy én írjak verset, de úgy látszik, szükséges, hogy vers írassék, különben meggörbülne a világ gyémánttengelye.” József Attila gondolata nyomán a könyvtári versünnep sem maradhat el. Versözön április 11-én, szombaton reggel 9 órától este 8 óráig! Kövessenek minket a Facebook-on! A magyar költészet napja alkalmából kedves kollégáink egy-egy kedvenc vagy aktuálisan választott versét olvashatják, hallgathatják meg a vers ünnepén. Néhány vendégposzt is várható: versvideók Farkas Erik és diák versmondók közreműködésével. 18 órától korábbi zenés-verses könyvtári költészet napi koncerteket is megnézhetnek az érdeklődők! A Viadana Kamarakórus, Gulácsi Zoltán és Rinyu Nóra, a Quintia, és a Kákics Együttes költészet napi koncertfelvételeit adjuk közre. Fogadják tőlünk sok szeretettel!

2   93
2020.03.17-től A könyvtár ZÁRVA - járványhelyzet idején


Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, látogatóinkat, hogy a koronavírus-járvány miatt a látogatók és dolgozóink egészségének védelme érdekében a József Attila Könyvtár és a Béke Fiókkönyvtár 2020. március 17-től határozatlan ideig ZÁRVA tart. A döntés visszavonásig érvényes.

Mit csinál a könyvtáros, ha nincsenek olvasók?
Sokan kérdezték tőlünk, mit is csinálunk, ha zárva vagyunk? Természetesen ilyenkor sem unatkozunk: rendeztük az olvasói tereket, raktárakat és felkészültünk a távmunkára. 2020. március 23-a óta a munka nem állt meg, többen már otthonról dolgozunk. Csak az Olvasóink hiányoznak. :(

36
2020.03.06. KEMÉNY DEZSŐ emlékest


A Várostörténeti esték első rendezvénye: "szórd szét magadat tékozló bőkezűséggel"
Emlékest Kemény Dezső író, újságíró, műfordító születésének 95. évfordulója alkalmából. Közreműködik az Írisz Versszínpad. Moderátor Nyulasi Zsolt újságíró.

„Itt maradtam tehát, s lettem dunaújvárosi, és maradok is, mert hiszen életemnek túlnyomó részét itt töltöttem. Hogy mivel töltöttem? Azzal, hogy éltem. Dolgoztam itt és ott, s közben írtam és fordítottam, jól-rosszul ezt én meg nem ítélhetem. ... A Parnasszusnak még a derekára sem vágyakoztam, nemhogy a csúcsára, s maradtam itt és írtam, ahogyan erőmből és szorgalmamból tellett.”

16
2020.02.18. Ki nem volt Hamvas Béla?


A Magyar Széppróza Napján, február 18-án, kedden 17 órakor szeretettel várunk minden érdeklődőt Weiner Sennyey Tibor költő, író előadására. "...vannak, akik úgy imádják, ... és vannak, akik egyszerűen utálják... Én meg úgy gondoltam, a mélyére ások, és megnézem, ki volt az a Hamvas Béla."

15
2020.02.14. Nemzetközi Könyvajándék Nap és Vakrandi


A Felnőttkönyvtár is csatlakozott a nemzetközi megmozduláshoz. Február 14-én, pont Valentin napon tartják a Nemzetközi Könyvajándék Napot! Vakrandizzon egy könyvvel - A becsomagolt könyveink közül válasszon egyet és kölcsönözze ki, otthon pedig minden kiderül :-)