Anders de la Motte: Halálos ősz

„A rendőr még egyszer megnézte a négyest, a homlokát ráncolta, majd feljegyzett valamit a nevük alá. Marie Andersson ruhája vizes, írta. Alexander Morellé, Carina Pedersené és Bruno Sordié száraz."

A történet 1990 késő nyarán játszódik. Öt gyerekkori jó barát az érettségit ünnepelve, a bányatónál tölt el egy estét. Felszabadultan boldogok, előttük az élet, tele vannak tervekkel, reményekkel. Isznak, mulatnak, ám egy váratlan esemény hatására felszínre törnek a köztük lévő ellentétek, és az este tragédiába torkollik. Hajnalra az egyik fiú holtan lebeg a tó vizén... baleset vagy gyilkosság történt? Milyen titok lapul a tó mélyén? A rendőrség igen gyorsan lezárja az esetet.

Huszonhét év után a városba érkezik a stockholmi nyomozónő, Anna Vesper, aki ismét kézbe veszi az ügyet. A nyugdíjba került egykori rendőrfőnök és még sokan mások, finoman próbálják lebeszélni a nyomozásról, sőt akadályokat gördítenek elé, bármit megtennének azért, hogy ne derüljön ki az igazság. Ugyanakkor Anna áthelyezése körül is titkok rejlenek. A lányával való kapcsolata sem zökkenőmentes.

Egy izgalmas, váratlan fordulatokkal telített regény, amely teljesen leköti az olvasó figyelmét.

„Abban bíztam, hogy sosem kell ezzel a titokkal terhelnem téged. De amikor találkoztam Anna Vesperrel, rájöttem, hogy el fog jönni ez a pillanat.

Ez az én történetem.

Az én bűnöm.

Az én halálos, őszi bűnöm.”

az ajánlást készítette: Szabó Csilla Ildikó