B.A. Paris: Összeomlás

„Az autóból egy nő néz rám, arcvonásait kivehetetlenné teszi a szakadó eső. Arra gondolok, talán defektet kapott, megállok hát előtte. De járatom a motort. … Bár nem látom tisztán a nőt, van valami furcsa abban, ahogy csak ül ott bekapcsolt fényszóróval, és eszembe jutnak azok a történetek, amelyeket Rachel mesélt, amikor fiatalok voltunk.”

Cass Anderson fiatal tanárnő. Éppen az évzáró buliból igyekszik hazafelé viharos időben, amikor egy veszteglő autót lát meg az út szélén. Segítő szándéka ellenére mégis tovább hajt. A másnapi hírekből tudja meg, hogy az autó vezetője gyilkosság áldozata lett. A nagyon várt szünidő rémálommá válik Cass számára: néma hívásokkal zaklatják, úgy érzi figyelik és kezd elfelejteni dolgokat. Férje, a sármos Matthew és a testvéreként szeretett Rachel mellette állnak és támogatják. A rettegés annyira elhatalmasodik a fiatal tanárnőn, hogy még állását is ott kell hagyja. Kilátástalan helyzetében a segítség váratlan helyről érkezik, és megdöbbentő, nem várt fordulatokat vesznek az események.

„Megszólal a telefon, visszarángat a jelenbe, ahol nincs vigasz, nincs megbocsátás, csak szakadatlan félelem és zaklatás. Felveszem, a legszívesebben beleordítanék, hogy hagyjon békén. De nem akarom, hogy tudja, mennyire rettegek, tehát várok, mindketten tesszük amit szoktunk. Múlnak a másodpercek. És akkor rájövök, hogy ha én érzem a vonalon felém áradó fenyegetést, ő is érzi a belőlem sugárzó félelmet. Már éppen le akarom tenni, amikor észreveszem, hogy ez a hívás kicsit más.”

Rendkívül izgalmas thriller B.A. Paristól, aki a nagy sikerű Zárt ajtók mögött című könyve után ismét letehetetlen könyvet írt.

Az ajánlást készítette: Garbaczné Rapcsák Rita