Fern Michaels: Kesztyűs kézzel

„A motor járt, Nikki nem mozdult. Gyűlölt idejönni mostanában, gyűlölte látni azt az üre kagylóhéjat, amivé szeretett Myrája lett. Minden élet, minden pezsgés elhagyta őt. Charles szerint folyton a nappaliban ücsörgött, teázott, régi fotóalbumokba temetkezett, miközben a tévében egész nap ment a CNN. A lánya temetése óta Myra nem hagyta el a házat.”

Myra Rutledge, a dúsgazdag édességgyáros lánya cserbenhagyásos gázolás áldozata lesz. A tettes büntetlenül megússza, mivel diplomáciai mentességet élvez. Myra összeroppan, azonban egy bírósági tárgyalás kizökkenti mély depressziójából. Kis szövetséget szervez, melyhez társa Charles, aki titkos ügynök múlttal rendelkezik, valamint Myra nevelt lánya, az ügyvéd Nikki minden törvényes és törvénytelen segítséget és támogatást megad. A szövetség tagjai mind nők, és közös bennük, hogy az igazság istene esetükben vak volt. Elsőként a kamionos Kathryn ügyében akarnak igazságot tenni, akit három motoros megerőszakolt.

A sorozat első részét rendkívül izgalmas, fordulatos események teszik letehetetlen olvasmánnyá. Az igazukért harcoló nők történetei drámaiak, mégis a valós életet veszik alapul.

„Most, hogy itt ült egyedül a hálószobában, és a ház néma csendbe burkolózott, Myra szabad utat engedhetett titkos félelmeinek. Elképzelte, hogy fog kinézni narancssárga rabruhában, a kezén és a bokáján bilinccsel. Összerezzent a gondolatra. A látogatásnapokon Nikki sírni fog, Charles pedig a kezét tördeli. Talán ő maga is sírni fog, és valami nemes dolgot mond majd, például hogy ha újra meg kellene tennem, ugyanúgy megtenném.”

az ajánlást készítette: Garbaczné Rapcsák Rita