Fiona Barton: A gyermek

„Tudta, hogy sírni fog. Érezte a szemébe törő könnyeket, a gombócot a torkában, amitől nem tudott megszólalni, és az ágyhoz lépett, hogy leüljön egy percre, és halogassa a pillanatot.[…] Ez volt Alice születésnapja, és Angela ilyenkor sírt.”

London egyik külvárosában folyó építkezésen egy csecsemő maradványaira bukkannak. A gyermeket évtizedekkel előbb ásták el. Kate Waters újságíró megérzését követve próbálja kideríteni mi történhetett sok-sok évvel ezelőtt a Howard Streeten. A sors összehozza olyan emberekkel, Emmaval, Barbarával, Jude-dal, akik korábban abban az utcában laktak és mindenkinek van valami takargatni valója. A szálak egy 40 évvel ezelőtti bűnesethez vezetnek, amikor is egy londoni kórházból eltűnt a pár napos pici baba, Alice. Alice édesanyja, Angela soha nem heverte ki gyermeke eltűnését, és most újra reménykedik, hogy megtudja mi is történt valójában.

„Úgy döntöttem, tisztességes temetést rendezünk, de nem tudtam elviselni a gondolatot, hogy visszatesszük a hideg földbe. Angela hamvasztást javasolt, és hogy utána együtt szórjuk szét a hamvakat. Nekem tetszett a gondolat, hogy sodorja őr magával a szél, és szó volt arról, hogy levisszük a tengerpartra.”

Fiona Barton első regénye, Az özvegy felkerült a Sunday Times és a New York Times bestsellerlistájára. Újságíró korában Fiona számos nagy érdeklődés övezte bűnesetről tudósított, és meginterjúvolt áldozatokat, bűnösöket, akiknek tragédiában vagy jó szerencsében volt részük. Elnyerte a brit sajtószövetségtől az Év Riportere díjat.

az ajánlást készítette: Garbaczné Rapcsák Rita