Haylen Beck: Eltűntek

Sean nézte az ablakon túl elsuhanó világot. Cserjével benőtt domboldalakat, sziklás hegyvonulatokat látott, az út mellett hatalmas kaktuszok strázsáltak, karjaikat úgy nyújtották az ég felé, mint a katonák, akik megadják magukat az ellenségnek. Felettük az ég, mint a mélykék vászon, amit valaki fehér festékkel maszatolt össze, nyugat felé, ahol a nap már a horizont felé haladt, kevés sárgát is vegyítve a színek közé. A maga módján gyönyörű ez a vidék. Ha a dolgok másképp állnak, Audra hosszan gyönyörködött volna a látványban.

Ha nem kellett volna rohannia.”

 

Audra Kinney gyerekeivel szeli át Arizónát. Menekülnek minél messzebbre New Yorktól, a férjétől, a gyermekvédelemtől. San Fransisco felé igyekeznek Audra barátnőjéhez, új élet reményében. Audra úgy gondolja, hogy hátrahagyhatja a sok szörnyűséget, amit gyerekeivel átélt férje mellett. Egy spontán rendőri igazoltatás azonban megrázó fordulatot vesz. Audrát letartóztatják kábítószer birtoklás vádjával, a gyerekeket a seriffhelyettes magával viszi. A fogdában azonban azzal vádolják már, hogy megölte gyerekeit. Audra próbálja megőrizni józan eszét, annak ellenére, hogy senki sem hisz neki. Amikor már minden összeomlani látszik, a segítség, lelki támogatás ismeretlen emberektől érkezik. Egy apától, akivel hasonló eset történt 5 éve, egy idős özvegyasszonytól, aki brutális házasságban élt férje haláláig.

Izgalmas, fordulatos thriller, ahol -ha felületesen is- betekintést kapunk a sötét web bugyraiba, a gyermekkereskedelem korrupt világába.

 

Ugyanazok a hajtűkanyarok, ugyanazok az utcák, ugyanaz a reménytelen szegénység, amit néhány nappal ezelőtt látott, mégis mennyire más minden. Tudta, hogy soha semmi nem lesz már olyan, mint régen, sem az ő, sem a gyerekei számára.”

 

az ajánlást készítette: Garbaczné Rapcsák Rita