John Marrs: The One – A tökéletes pár

„Igazából fogalmatok sincs, hogy milyen érzés, amikor valaki találkozik az igazival, ugye? Hogy milyen, amikor az egész világ elolvad, és úgy érzed, mintha egy cunami söpört volna el. És a világon senki más nem létezik, csak te és az a férfi.”

Létezik-e az IGAZI, a lelki társ, az az ember, akit nekünk rendelt a sors?

Nem is olyan távoli jövőben egy tudósnő felfedezi azt a gént, amin a DNSPárod alkalmazás alapul. A program egy egyszerű DNS-teszt alapján találja meg az ember tökéletes, genetikai párját, aki legjobban illik hozzá. A rendszer összeveti az adatokat, ha megvan az egyezés, a felek lekérhetik egymás elérhetőségét, és naná, hogy győz a kíváncsiság. Persze minden jónak lehetnek buktatói. Az illető DNS-párja lehet házas, nála idősebb, fiatalabb, sokkal szegényebb, lehet nő, esetleg férfi, velejéig gonosz vagy halálos beteg. A legjobb esetben ugyanabban a városban él, de az sem kizárt, hogy a fél világ választja szét őket. Az alkalmazásnak köszönhetően teljesen más értelmet nyer a párkeresés, de sajnos emiatt sok házasság, párkapcsolat megy tönkre, családok hullanak szét.

A regényben megismerhetjük az öt főszereplőt, akik egymástól teljesen különböző élethelyzetben él. Mindegyikük a teszt segítségével találta meg a DNS-párját és a saját nézőpontjukon keresztül ismerhetjük meg a történetüket.

A regény szerkezete nagyszerű, az öt történet párhuzamosan zajlik. Minden rövid fejezet végén a karakter története egyre izgalmasabbá válik, és olyan csavarral végződik, ami további olvasásra sarkall, hogy megtudjuk, mi történik a továbbiakban.

„- Jó néha otthagyni Londont, hogy egy kicsit kitisztuljon az ember feje.

Christopher ezt komolyan gondolta, bár szinte megrémítette, amikor a lány felvetette, hogy először töltsék együtt a hétvégét a szülei tengerparti nyaralójában. Mivel már csak négy nő maradt a listáján, hogy elérje a harmincas célját, egyáltalán nem hiányzott neki, hogy még valami elvonja a figyelmét (…) De a vágya, hogy egy zavartalan hosszú hétvégét töltsön együtt Amyvel, erősebb volt, mint a kényszer, hogy elérje a kitűzött célját.

Christopher már azt fontolgatta, hogy a tervezettnél hamarabb, Huszonhatos számú után befejezi a projektet. Akkor is elérte azt, amit eltervezett: pánikot keltett egy hétmilliós városban, valamint világszerte vezető hír lett belőle.”

az ajánlást készítette: Kollár Kitti