Juhász Gergely: Ütközés

„-Tudod, Lana emberek jönnek és mennek az életünkben. Van, aki sokáig, hosszú évekig velünk marad, és akadnak olyanok, akik épp csak keresztezik az utunkat. Viszont az alatt, amíg együtt vagytok, megtanítanak valamire, megvédenek valamitől, vagy csak átsegítenek egy nehéz helyzeten, amiben éppen vagy. Ez a dolguk: hogy találkozzanak veled, átvigyenek a hídon, az egyik partról a másikra. Utána folytatják saját útjukat, és lehet, hogy soha többé nem találkoztok.”

Shawn Graham, a fiatal televíziós showman, ígéretes karrierje elején tragikus kimenetelű autóbalesetet okoz, amelyben három ember életét veszti, egy pedig Martha Tyler - örökre lebénul. Shawn összeroppan a szerencsétlenség súlya alatt, és öngyilkos akar lenni. Börtönbüntetésének letöltése után megtudja, hogy Martha Tyler létrehozott egy alapítványt, amivel nehéz sorsú, széthullott családokat támogat. Az extévésztár titokban összegyűjt egymillió dollárt, és elhatározza: mielőtt végez magával, személyesen viszi el a pénzt Martha Tylernek, hogy bocsánatot kérjen tőle.

Los Angelesből New Yorkba utazva olyan emberekkel kerül kapcsolatba, akikkel más körülmények között sosem találkozott volna. Így ismerkedik meg egy fiatal pincérnővel, Lanával aki titokban könyvet ír, és egy tizenöt éves lánnyal, Norinával, aki megpróbál felkészülni gyógyíthatatlan betegségben szenvedő barátnője halálára, és egy bűnözővel, Logannal, aki az orosz maffia szorításában egy újabb, minden eddiginél komolyabb bűncselekményre készül. Útjaik egy ponton keresztezik egymást, és bár csak néhány órát töltenek együtt, hatalmas fordulatot vesz a sorsuk. Lananak sikerül közel kerülni Shawnhoz, áttörni azt a falat, amit a baleset után sikerült maga köré építeni. Meglátja benne az igaz emberi értéket, igyekszik lebeszélni szándékáról. Mindezeket úgy, hogy mit sem sejtet az ő mély fájdalmas titkáról.

Lebilincselő történet emberi sorsokról, reményekről.

„Figyeld a hídembereket, keresd őket!"

„Engedd el végre a múltadat, és kezdj el élni! Égesd fel azokat a hidakat, amelyek mögötted vannak, hogy még csak véletlenül se fordulj vissza az úton. Mindig csak előre menj!”

az ajánlást készítette: Szabó Csilla Ildikó