Keith Richards: Élet

„Zenekarban játszani sok szempontból olyan, mint ketrecbe zárva élni, és minél híresebb az ember, annál inkább börtönben érzi magát. Az elhajlásokra azért van szükség, hogy kiszabaduljunk magunkból pár órára.”

Keith Richards 1943. december 18-án született Dartfordban, Angliában. 1963-ban lépett be a Rolling Stonesba. Mick Jaggerrel gyerekkoruk óta jó barátok, általános iskolai tanáraik szerint nagyon rossz gyerekek voltak…

Az életrajzból sok érdekességet tudhatunk meg, például Mick Jagger és Keith Richards sokat harcoltak egymással a frontemberi pozícióért. Emellett sok pletykára is választ kapunk: Tényleg minden évben kicserélteti a vérét egy svájci magánklinikán Richards? Valóban elszívta az édesapja hamvait egy szivarban?

Keith Richards a Karib-tenger kalózai című filmsorozat harmadik és negyedik részében Johnny Depp apját alakította.
2003-ban megválasztották a világ tizedik legjobb gitárosának.
A Rolling Stones 1995-ben és 2007-ben a budapesti Népstadionban adott koncertet.

„– Hallotta játszani Keitht az este?
Doris így válaszolt:
– Igen, kicsit hamis volt. – Ezt nevezem én anyának. Viszont a védelmében meg kell jegyeznem, hogy tévedhetetlen hallása és abszolút zenei érzéke volt, amit a szüleitől, Emmától és Gustól örökölt, akik engem is megismertettek a Malagueñá-val. Doris volt az első kritikusom. Emlékszem, hazajött a munkából, én meg a lépcső tetején játszottam a Malagueñá-t. Bement a konyhába, tett-vett valamit az edényekkel. Dúdolni kezdte a dallamot. Azután hirtelen megjelent a lépcső aljában.
– Te vagy az? Azt hittem a rádió szól.
Két taktus a Malagueñá-ból, több nem is kell. Aztán már is bent vagy a brancsban.”

az ajánlást készítette: Farkas Petra