Kristin Hannah: Út az éjszakába

„- Szállj ki, Zach! - kérte Lexi. - Túl részeg vagy. - Megkerülte a kocsit, és közben próbált nem orra esni. - Segíts, Mia! Mondd meg neki, hogy túl részeg!

- Csak egy mérföld... - felelte Mia.- És anya kiakadt a múltkor is, amikor felhívtuk.

- Meg tudom csinálni – mosolygott Zach ernyedten.

- Na, gyere! - nyögte Mia, és letörölte a vért a homlokáról. Kinyitotta a hátsó ajtót és bezuhant az ülésre. - Aú! - mondta nevetve, aztán magzatpózba gömbölyödött.

Zach a helyére csúsztatta a kulcsot, és a motor életre mordult a csendes sötétségben.

- Gyere, Lex! Nem nagy ügy, menjünk!

- Nem tudom – rázta a fejét Lexi. A mozdulattól elvesztette az egyensúlyát, előrebillent és az autónak esett. - Várjál! Gondolkodnom kell. Ez nem jó ötlet.”

 

De akkor mégis miért...??? Miért ül be három fiatal az autóba és indul el részegen haza?

Lexi sosem ismerte az apját, anyja túladagolta a drogot. Sok nevelőszülőnél fordul meg, míg végre anyai nagynénje befogadja. A lány semmi másra nem vágyik, csak egy családra és barátokra. A nagynénjénél, a Washington állambeli Port George-ban úgy tűnik mindkét dolgot megtalálja... sőt, még ennél is többet!

Zach-nek mindene megvan, ami Lexinek nincs. Szerető család, barátok. Az egyik legnépszerűbb fiú a suliban.

Mia, Zach ikertestvére. A „béna” ikertestvére. Legalábbis Mia így gondolja. A családja őt is ugyanúgy szereti, még sincs önbizalma. Félénk és zárkózott, ezért nincsenek barátai. Míg meg nem ismerkedik az új lánnyal.

Az ikrek eddig is elválaszthatatlanok voltak és most „kiegészültek” Lexivel!

… aztán eljön az a nap és darabokra törik az életük... és Lexi ekkor már terhes...

 

„Grace nem volt buta kislány. Tudta, hogy némelyik gyerek kineveti, amiért képzeletbeli barátja van, de nem érdekelte. A többiek amúgy is buták voltak.

Valami nem stimmelt Grace-szel. Ezt ő is érezte egész életében, még ha nem is volt tisztában vele, hogy mi az. Az emberek nem kedvelték őt, még a nagymamája sem. Grace próbált szerethető lenni, kedves és csendes, tényleg, de soha nem működött a dolog, csak minden rosszabb lett, akárhogy erőlködött.”

az ajánlást készítette: Fábián Krisztina