Rebecca Serle: Öt év múlva decemberben

„Így maradunk: én az ölébe kucorodva összegömbölyödtem, ő pedig rám borul. Órák telnek el így, vagy legalábbis elég idő ahhoz, hogy begyűjtsük, palackozzuk és elraktározzuk magunkban ezt az érzést. Hogy megmentsünk belőle annyit, amennyi kitart egy életen át.

A szeretetnél nem követelmény, hogy jövője legyen.”

Dannie Kohan vállalati jogász élete állásinterjújára készül. December 15-e van, csodás napja van, barátja, David ünnepélyes keretek közt megkéri a kezét. A sok pezsgőtől otthon elszunyókál, és álmában pontosan öt évvel később „ébred”, nem ott és nem azzal, akivel életét tervezi. A fura álmot megpróbálja magában mélyre zárni, közben eltelik 4 és fél év. A hőn áhított állást megkapta, és még mindig „csak” menyasszony. Közös nyaralást terveznek barátaikkal, és közben kiderül, hogy Dannie gyermekkori barátnőjének, Bellának új párja van. A különös idegen nem más, mint Dannie mélyre temetett álmának férfija. Próbálja tartani a távolságot tőlük, de Bella betegsége miatt egyre inkább egymás felé sodródnak.

„Ez a totális, végtelen, leküzdhetetlen érzés. Tele van vele a lakás, már-már kitöri az ablakot. De nem szerelem, nem bizony! Tévedtem, félreértettem. Félreértettem, mert nem tudtam, nem láttam mindent abból, ami ide juttatott minket. Ez az érzés nem szerelem.”

Szívbe markoló történet szerelemről, szeretetről, barátságról. Rebecca Serle fiatal, amerikai irónő, aki könnyed stílusával elgondolkodtató kérdéseket boncolgat. Hol látja magát öt év múlva? - teszi fel a kérdést főhősének, mely az egész történetet végigkíséri.

az ajánlást készítette: Garbaczné Rapcsák Rita