Robert Masello: Az Einstein-prófécia

Katonai zubbonyának belső zsebében egy boríték lapult, benne annak a helyi vasbányának a hevenyészett térképével, ahol állítólag nagy mennyiségű lopott műkincset rejtettek el. A boríték emellett tartalmazza a legfontosabb tárgy szemcsés fényképét is – egy szarkofágét, amit Rommel hadteste, az Afrikakorps rekvirált a kairói Antikvitások Múzeumából. Lucasnak fogalma sem volt, miért olyan fontos a háború kimenetele szempontjából ez a kőláda, de a klasszikus képzőművészetek és a szobrászat terén szerzett tapasztalatai miatt egyértelműen ő volt a legalkalmasabb ember a feladatra.”

 

Lucas Athan, az amerikai hadsereg hadnagya maradandó szemsérülése után a Princeton Egyetemen folytatja tanári munkáját, ugyanakkor a hadseregtől sem szakad el teljesen titkos megbízatása kapcsán. Simone Rashid, az ifjú egyiptomi régésznő édesapjával együtt kalandos úton érkezik az államokba az elszállított kőláda nyomában. A fiatal kutatók sorsa keresztezi egymást, és együtt próbálnak megbirkózni a titokzatos kőláda rejtelmeivel. Előttük, mögöttük rejtélyes gyilkosságok történnek, míg Lucas megmenti szomszédja, Albert Einstein életét. Különös baráti kapcsolat alakul ki a világhírű fizikus és az ifjú tanár között. A szarkofág tanulmányozása közben a világra szabadítják a jó és gonosz erőket, és a világ sorsa Lucason is múlik. Vajon képes-e legyőzni egy minden eddiginél elképzelhetetlenebb erejű démoni ellenséget?

 

Robert Masello bestsellerszerző és díjnyertes újságíró elméjéből izgalmas, letehetetlen kalandregény pattant ki, amelyben a modern tudomány csap össze az ősi természettel. Az izgalmas történetet átszövik történelmi tények, események, személyek.

 

Nem tudom, hogy miféle fegyverekkel harcolnak majd a harmadik világháborúban, de azt tudom, hogy mivel a negyedikben: kövekkel és botokkal” - Albert Einstein egy interjúban A Liberal Judaismban (1949).

 

az ajánlást készítette: Garbaczné Rapcsák Rita