Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága 2. – Hibátlanok

„Még itt vagyok, ribancok. És mindent tudok. (…)

Bántottatok, úgyhogy, én is bántani foglak titeket. (…)

Vigyázzatok – akkor bukkanok majd fel, amikor a legkevésbé várjátok! – A.”
 

Az Izlandról visszatért művészlelkű Aria viharos kapcsolatba bonyolódik az angoltanárával. Spencer, a szuperstréber, lenyúlja a nővére barátját. Emily, a félszeg, mindig jó kislány, gyengéd érzelmeket táplál új barátnője iránt. A divatikon Hanna pedig továbbra is próbál az iskola dívája maradni. Ebbe az idillinek mondható közegbe érkezik meg „A” első üzenete, majd a többi is, és a tökéletes lányok tökéletes élete fenekestül felfordul. Ráadásul a három évvel ezelőtt titokzatos módon eltűnt Alison DiLaurentis ügyében is fordulat történik, megtalálják a holttestét… Ez történt a sorozat első részében.
 
És most itt a második rész... Melyben a tökéletes emberek lakta pennsylvaniai kisvárosban, Rosewoodban a történet ott folytatódik, ahol az első rész véget ért. Ali búcsúztatóján a lányok kezdenek megnyugodni, hiszen azt gondolták, „A” nem más, mint maga Ali. Ugyan ki más lenne, aki a legféltettebb titkaikat tudná?! Ám a rémisztő üzenetek ezután is tovább folytatódnak. „A” olyan, mintha minden lépésüket figyelné, és persze ennek hangot is ad fenyegető üzeneteiben. Szépen lassan rá kell jönniük, hogy egyre nagyobb azoknak a száma, akik ártani akarhatnak nekik. Vajon ki lehet a titokzatos „A”? És ki ölte meg Alisont?

Talán Toby Cavanaugh? Aki nemrég tért vissza a városba, és akinek elég sok és nyomós indoka lenne őket bántani? Talán Maya St. Germain? Aki szeretné magáénak tudni Emily-t? Talán a stréber Andrew Campbell? Vagy talán Melissa Hastings, Spencer folyton versengő nővére? De mi van, ha Hanna, Spencer, Emily vagy Aria az?

Sara Shepard regénysorozata egyszerre sorolható a tini kategóriába és a thriller műfajba. A sztori folyamatosan pörög és a könyvek szinte olvastatják magukat, az egyes fejezetcímek „A” stílusában íródott csipkelődő üzeneteknek is olvashatók. A négy barátnő mindennapjain túl sok fiatalkori probléma is előkerül, a thriller vonal pedig túlmutat a szirupos tiniregényeken. Ebben a részben tovább sűrűsödnek a lányok gondjai, és miközben saját kis féltett titkaik egyre közelebb kerülnek a felszínhez, nagyobb hangsúlyt kap a titokzatos Jenna-ügy is. Tovább bonyolítja a helyzetet, „A”, aki már nem csak célozgató üzeneteket küld, hanem utasításokat is.

Pretty Little Liars rajongóknak kötelező, ugyan más, mint a tévésorozat, de mint tudjuk, a könyv izgalmasabb… És ez esetben, a sorozathoz képest meglepő fordulattal zárul a könyv.
 

„Szegény, összezavarodott Emily!
Fogadok, hogy most jól jönne egy nagy, meleg, lányos ölelés, hm?
Ne engedd el magad túlságosan.
Nincs vége, amíg én azt nem mondom.
A.”

az ajánlást készítette: Takács Eszter