Vissza a nyitóoldalra

Mádai László

Pályakép >>

Beszélgetések, cikkek >>

Díjak, kitüntetések >>

 

Mádai László, a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola mérnök-tanára 1971-ben szerzett villamos üzemmérnöki diplomát a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola Automatika szakán, majd 1980-ban ugyanitt villamosipari műszaki tanári végzettséget - jeles minősítéssel. 2000-ben közoktatási vezetővé nyilvánították, miután diplomát szerzett a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem hasonló elnevezésű szakán.
Pályáját 1971-ben Budapesten a Villamos Automatika Intézetben kezdte. 1975. szeptember 1-jétől a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola műszaki tanára.
Pedagógusi feladatai mellett hosszú évekig volt az iskola műszaki igazgatóhelyettese. Ez idő alatt nagyrészt az ő erőfeszítéseinek köszönhetően az iskola rendkívüli fejlődésen ment keresztül. A klasszikus szakmunkásiskolából kinőve magát egy több szakmacsoportos szakközépiskolává és szakiskolává vált. Mádai László pedagógiai munkája igen sokrétű. Munkája során jelentős szerepet vállal, az automatizálási technikus (műszerész), és a mechatronikai technikus (műszerész) osztályok képzésében. Ezeknek a tanulóknak robottechnika, automatika, irányítástechnika és PLC tárgyakat tanít.
Mind pedagógusként, mind pedig vezetőként következetes, kreatív, megértő, munkabírása hatalmas. Az elmúlt évek alatt kivívta a kollégák elismerését és tiszteletét. Tanítási, módszertani tudását és hosszú évek tapasztalatát szívesen osztja meg másokkal is. Napjainkban az Ő hathatós segítségének is köszönhetően gördülékenyen sikerül bevezetni a megújult OKJ-s szakmákat.
Az oktatásban eltöltött 35 éves kiemelkedő munkája alapján a Pedagógus Életpályáért Emlékérem elismerésben részesült.

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2010 - Pedagógus Életpályááért Emlékérem