Vissza a nyitóoldalra

Pocsai Mária Andrea

Pályakép >>

Cikkek, interjúk >>

Díjak, kitüntetések >>

 

"Pocsai Mária a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium ének-zene, matematika szakos tanára. Felsőfokú tanulmányait 1987-1991 között a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola ének-zene-matematika szakán végezte, majd a Szegedi Tudományegyetemen okleveles ének-zene tanári képesítést szerzett. Tanári munkáját 1991-ben Dunaújvárosban kezdte a Móricz Zsigmond Ének-Zenei Általános Iskolában, ahol az iskola kiskórusát vezette. A következő évben került a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumba, ahol a női kar megalapításával kezdte karnagyi munkáját. 1995-ben vette át a vegyes kar irányítását, amely a régi hagyományok miatt megtisztelő, de igen felelősségteljes feladat a Széchenyiben. Jelenleg két kórusa van. Kórusaival az országos Éneklő Ifjúság országos minősítőn arany minősítést kapott 1995 óta minden évben.
Pocsai Mária munkáját kimagasló színvonalon végzi. Az iskola ismert és elismert tanára, aki hozzájárul a város hírnevének öregbítéséhez is. Nem pusztán a karnagyi munkája kimagasló, hanem hétköznapi pedagógusi munkáját is lelkiismeretesen végzi, a matematika területén is felkészült, diákjai kedvelik.
Az iskola kulturális életének egyik alakítója, a művészet értésére és befogadására neveli diákjait, bekapcsolódik minden segítő programba, önkéntes munkába. Zsűritagként is megjelenik neves versenyeken.
A sokszínű, intenzív alkotó és szervező munkája alapján, kimagasló pedagógusi habitusa és példaadó munkája elismeréseként részesül a "Dunaújváros Érdemes Pedagógusa" díjban."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2011 - Dunaújváros Érdemes Pedagógusa