Gyerekkönyvtár

 

 

A tágas, barátságos, 15 ezer kötetes gyermekkönyvtárba elsősorban a 14 éven aluli olvasókat, látogatókat várunk!

 

Mesesarok és játékszoba...

...ahol színes képeskönyvek, izgalmas mesekönyvek, játékok és társasjátékok várják, hogy a gyerekek felfedezzék őket! A bábparavánnál bárki eljátszhatja kedvenc történetét, vagy felnyithatja a titokzatos kincsesládát, és jelmezbe bújhat!

Cimbora-sarok...

...ahol képeket és cimbora-"ereklyéket" őrzünk, hiszen havonta egy alkalommal itt találkoznak a dunaújvárosi Cimbora Klub tagjai, és itt tartják rendezvényeiket is. Ezenkívül itt böngészhetőek a gyermekújságok, ismeretterjesztő folyóiratok is, a régebbiek pedig kölcsönözhetőek is.

Programok, foglalkozások, rendezvények

Jelentkezz Te is az OlvasóPróbára! Legyél Te a könyvtár Hőse vagy a Legolvasottabb! Évközben a Rejtvényvárban izgalmas szakirodalmi kérdésekre válaszolhatsz az ifjú kutatóként, év végén pedig jutalmat kapnak a legtöbbet olvasók, és a legügyesebb nyomozók!

Interaktív író-olvasó találkozók, mesemondó verseny, rajzpályázatok színesítik alkalmanként a gyermekkönyvtár programját.

Délelőttönként pedig könyvtárbemutató, olvasásnépszerűsítő foglalkozások és könyves erkölcstan órák várjuk az óvodás és általános iskolás csoportokat, osztályokat, kis közösségeket. (Jelentkezni lehet a 06/25-423-952-es telefonszámon vagy az olvszolg@jakd.hu e-mail címen)