TINISAROK - A tinipolcon túl

Elkészült a várva várt tinisarok! Szolgálati közlemény :-) A tinipolc elköltözött a Felnőttkönyvtár hátsó hangulatos részébe, ahol szeretettel várunk barátaiddal, a nektek és rólatok szóló könyvekkel, új, kényelmes bútorokkal akár olvasásra, beszélgetésre, egy nyugodt idôtöltésre is!

A TINIPOLCTÓL...

2016-ban az őszi Országos Könyvtári Napok felhívására a középiskolás korosztálynak összeállítottunk egy tinipolcot, ahová kigyűjtöttük a nekik szóló különböző ifjúsági irodalmat. A válogatásban szerepelt a klasszikus irodalomtól kezdve, a manapság közkedvelt Vörös pöttyös könyvek és azóta megjelent újabb sorozatok, a bestseller és szerelmes könyvek, a fiatalok kamaszkori problémáit és a tabu témákat feldolgozó regényeken át a misztikus,  sci-fi, fantasy irodalomig. Helyet kaptak a közösségi szolgálat kiscsoportos olvasóköreiben ajánlott, feldolgozott könyvek is, ezek olyan történetek, amelyek elsősorban a középiskolás korosztályban felmerülő problémákkal foglalkoznak, amelyeket érdekesen, izgalmasan és igazi olvasmányélményt nyújtó módon mesélnek el az alkotók.

 

.... A TINISAROKIG

Az egyre népszerűbb tinipolcot már akkoriban továbbgondoltuk és elkezdtük egy nagyobb, elkülönített helyiség, egy tinisarok kialakítását. Új bútorokkal, kicsit más elrendezéssel egy hangulatos helyet „álmodtunk” meg a könyvtár hátsó sarkában, amely nem jöhetett volna létre olvasóink, látogatóink által felajánlott személyi jövedelemadó 1%-a nélkül. A könyvkínálatot kiegészítettük az iskolai kötelező olvasmányokkal, és a fiataloknak szóló ismeretterjesztő kötetekkel, és tervben van további újságok beszerzése is!