ÍGY LÁTJUK "MI" fotócsoport jótékonysági kiállítása

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a dunaújvárosi Így látjuk "Mi" fotócsoport kiállítására, amely a könyvtár nyitvatartási idejében megtekinthető. A fotók megvásárolhatók és a csoport jótékony célra felajánlja a bevételt.



ÍGY LÁTJUK "MI"

"Az Így látjuk ,,Mi,,! csoport 12 éve jött létre. Célunk a város amatőr, és öröm fotósainak összegyűjtése, akik megmutatják a város szépségeit, a környező települések érdekességeit, épületeit és rendezvényeit.

Egymástól tanulva folyamatosan fejlesztjük tudásunkat. Közös fotózásokon és találkozásokon igyekszünk személyesen is tartani a kapcsolatot a tagokkal.

Több alkalommal is megmutatkoztunk a fotóinkkal. A József Attila Könyvtárban negyedik alkalommal, az MMK-ban az Evangélikus Templomban is volt már kiállításunk. Tagjaink többsége dunaújvárosi vagy városkörnyéki de a fővárosban és külföldön élő tagjaink is a saját képeivel szereznek rendszeresen örömet azoknak az időseknek, akik már korlátozott lehetőségeik miatt nem tudnak elsétálni egy kiállításra vagy a Duna -part és a Szalki-sziget szépségeit megnézni.

Egymás munkáját, tiszteletben tartva jó hangulatban telnek a napjaink.197 tagunk van, akikből 30-40 ember rendszeresen tölt fel képeket. A többség alkalmanként vagy szemlélőként vesz részt a csoport munkájában. Legfiatalabb tagunk általános iskolás a legidősebb 80 feletti. Nálunk nem okoz gondot a telefonos képek feltöltése sem. Ez egyre elterjedtebb a fiatal és idősebb emberek között az egyszerűsége miatt. Természetesen szakmailag képzett fotósaink igyekeznek pozitív tanácsokkal segíteni a képek komponálását, szerkesztését, javítását. Így a családi események és kirándulások képei minőségi formában kerülnek megmutatásra és archiválásra.

Nagy öröm számunkra, hogy Nyulasi Zsolt a képekből válogatva több médiumban is felhasználja a fotóinkat, így időjárás jelentéshez vagy sporteseményhez illeszkedhetnek. Nagy megtiszteltetés ez annak a tagnak, aki a város és a világ előtt nevesített fotójával mutatkozhat be. A csoportunk borítóképére naponta választunk fotókat, amelyek érdekesek vagy különlegesek és egy napig a csoport vezető oldalán jelenhetnek meg. A válogatásokat a csoport aktuális adminisztrátorai végzik. Havonta vagy évszakonként tematikus feladatot kapnak a tagok, ahol a témában megmutathatják a saját munkáikat, s így összehasonlíthatják másokkal, ki hogyan közelíti meg az adott vizuális problémát. Szerethető ez a város és elkövetünk mindent, hogy ezt minél több embernek megmutathassuk. Szeretettel ajánlom a jelenlegi kiállítás mindenkinek, ahol minden témakörben, a természetfotóktól, az életképektől és a tájképekig találhatók képek."

Lukács János

A fotók megvásárolhatók és a csoport jótékony célra felajánlja a bevételt.


"ÍGY LÁTJÁK ŐK"