Évfordulók, események

...és ez történt még a mai napon

Hónap:    Nap:    

2010. június 24-én nyitották meg a szingapúri SkyParkot

A modern „Szemiramisz függőkertje” olyan, mint egy lebegő hajó.

A Szingapúr városában épült Marina Bay Sands Hotel nem „csupán” egy rendkívüli hotel, amely több száz szobájába és egy hatalmas kaszinóba várja a vendégeket, hanem boltok, éttermek, klubok és más szórakozást és pihenést segítő létesítmények hálózata: múzeum, úszómedence, kilátó, színház.  Gyakran úgy is emlegetik, mint „trópusi oázist”, hiszen 250 fának és 650 növénynek ad otthont. 

 

 

A komplexum egyik leglátványosabb eleme a hotel három, 55 emeletes tornyának tetejére fektetett hatalmas terasz, a Sands SkyPark.

A Moshe Safdie mérnök által megálmodott SkyPark teljes területe közel 1,2 hektár: 191 méter magasságban helyezkedik el és 340 m hosszú – ezzel 67 méterrel nyúlik túl a déli tornyon. Itt kapott helyett a világ legnagyobb szabadtéri, ilyen magasságban elhelyezkedő, 150 m hosszú medencéje. Az oldalát úgy alakították ki, hogy az rejtve legyen, és így olyan hatást kelt, mintha a vízfelület a semmiben érne véget. Bár a medencét csak a hotel vendégei használhatják, az épület látogatók számára is nyitott, hogy csodálhassák azt a látványt, amely eléjük tárul Szingapúrról és a Marina öbölről.

Eredetileg 2009-ben tervezték egyben megnyitni a 8 milliárd dolláros költségű építkezés eredményét, a Marina Bay Sands épületkomplexumot, azonban különböző (főként pénzügyi) okok miatt részletekben nyitotta meg egységeit. A hivatalos megnyitót egy kétnapos ünneplés követte 2010. június 23-24-én. A SkyParkot a második napon, du. 2 órakor nyitották meg: több mint 2000 felnőtt belépőjegyet váltottak ekkor.

Kapcsolódó linkek