Vissza a nyitóoldalra

Szabó János pedagógus, mérnök-tanár

Szabó János a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola mérnök-tanára; 1971-ben felvételt nyert a Kandó Kálmán Villamos Ipari Műszaki Főiskola Erősáramú Kar Automatizálási szakára, ahol 1974-ben villamos mérnöki diplomát szerzett.

Tanulmányai befejezése után két évig a dunaújvárosi Dunai Vasműven dolgozott, mint a műszerüzem fejlesztőmérnöke. 1976-tól a Bánki Donát Szakközépiskolában tanított, eközben folyamatosan képezte magát. 1978 és 1981 között szintén a Kandó Kálmán Villamos Ipari Műszaki Főiskola kiegészítő szakán tanári diplomát szerzett. 2006 szeptemberétől áthelyezéssel került a Dunaferr Szakközép- és Szakiskolába műszaki tanárként.
Harminc éves tanári pályafutása alatt rendszeresen volt osztályfőnök, segítette a rábízott tanulók tanulmányi előmenetelét, szervezte kirándulásaikat, sítáboraikat.
Folyamatosan képezte magát a vezérléstechnika és a pneumatika területén, jártasságot szerzett az ISO normatívák szerinti kapcsolási rajzdokumentáció készítésében, a megtervezett vezérlések összeépítésében, ellenőrzésében.
Állandó résztvevője a FESTO cég által szervezett tanfolyamoknak. Elsajátította a hidraulikus berendezések lényeges üzemeltetési ismereteit.
Az oktatásban eltöltött 30 éves eredményes munkája alapján a Pedagógus Életpályáért Emlékérem elismerést érdemelte és vehette át.

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2010 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

2013 - Pedagógus Szolgálati Emlékérem

Kapcsolódó linkek: