Vissza a nyitóoldalra

Sárvári János tűzoltó, főtörzsőrmester

"Sárvári János tűzoltó főtörzsőrmester 1993. januárjától az év októberéig a dunaújvárosi tűzoltóparancsnokságon, majd 1996. október elsejétől Székesfehérvár Megye Jogú Város Önkormányzati Tűzoltóságon teljesített szolgálatot, mint gépkocsivezető. Majd 2006-ban áthelyezéssel került a dunaújvárosi tűzoltóparancsnokságra. Sárvári János, már az alapfokú tűzoltó tanfolyam elvégzésekor kitűnt újonctársai közül műszaki érdeklődésével és kitartásával. Az autók iránti szeretete és jó gépjárművezetői képessége felkeltette elöljárói figyelmét, ezért gépjárművezetői beosztásba helyezték. Hosszú évek során megszerezte a tűzoltóságon megtalálható összes gépjárműfecskendő és szivattyú típusvizsgáját, így bármelyik szeren bevethető. Minősítése és teljesítmény-értékelése alapján a szolgálatparancsnoka szakmai felkészültségét mindig jóra, kiemelkedőre értékelte.
Tevékenységét több alkalommal elismerték, többek között, 2000-ben Városi parancsnoki jutalmat, 2007-ben káreset felszámolása során végzett példamutató magatartásáért városi parancsnoki dicséretet is kapott, 2010-ben az "Uralom az autóm" című, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság által megrendezett versenyen egyéniben és csapatban is első helyezést ért el. Tűzoltási és kárelhárítási tevékenysége során több jelentősebb tűz-illetve káreset felszámolásában vett részt. A 2010-ben bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa idején önként jelentkezett a felszámolást végző csapatba. 
A tűzoltóság állományában végzett tevékenységének elismeréseként, Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése, a 2011-es évben, a "Dunaújváros Közbiztonságáért" Díjat Sárvári János tűzoltó főtörzsőrmester részére adományozza."
 

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2011 - Dunaújváros Közbiztonságáért Díj

Kapcsolódó linkek: