Vissza a nyitóoldalra

Csoma István pedagógus, tanár

"Csoma István a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanára. Fiatal pedagógusként az intézmény kollégiumában kapott szállást, és önként vállalt feladatának tekintette az éjszakai nevelő ügyeletet, minden alkalmat megragadott arra, hogy a kollégista gyerekekkel beszélgessen, közvetlen kapcsolatot teremtsen velük.
Ezáltal tiszteletet és tekintélyt tudott kivívni magának a diákok körében, minden általa szervezett programban örömmel vesznek részt a tanulók. Informatikus szaktanárként gyakran előfordult, hogy délutánonként segítette tanítványait a programozási ismeretek elsajátításában. Az InFórum többnapos iskolai rendezvény alapító tagja és egyik főszervezője. A nevelésben való elhivatottságát jelzi az is, hogy minden új szakmai kihívásnak is megfelel. Szakmaszeretete példaértékű, és ezzel a nevelői magatartással sok tanítványát csábította át más területekről az informatika felé, illetve folyamatos önképzésre ösztönzi őket. Osztályfőnökként is az informatikai szakemberek nevelését tűzte ki célul, eddigi osztályai is az informatikai szakmacsoportból kerültek ki. 
Az iskolában többször kapott megbízást a diákélet szervezésére, legutóbb 2008-ban. Azóta is töretlen lelkesedéssel szervezi és patronálja a Rudas Diákönkormányzatot. Szerteágazó nevelő tevékenysége, közvetlen emberi magatartása, közösségformáló személyisége elismeréseként, Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése az idei évben a "Dunaújváros Ifjúságáért" Díjat Csoma István középiskolai tanár részére adományozza."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2011 - Dunaújváros Ifjúságáért Díj

Kapcsolódó linkek: