Vissza a nyitóoldalra

Bedi Ildikó pedagógus, tanár

"Bedi Ildikó a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium szakmai igazgatóhelyettese, a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát gyorsírás - gépírás szakos tanárként. A Rudas középiskolában 1975-ben, alapító tagként kezdte pedagóguspályáját, ahol felkészültsége, szakmai tudása hamar megmutatkozott. A mechanikus, elektromos, elektronikus írógépeken, majd ügyviteli automatákon történő gépírásoktatás után 1992-től tért hódított a gépírás számítógépen való tanítása. Kollégájával együtt gépírási programot írt, amit ma már az ország több iskolája is eredményesen alkalmaz az oktatásban. 1993-ban nagy szakmai hozzáértéssel tervezte az iskola tanirodájának berendezését, amely országosan még ma is példaértékű. A korszerű gyakorlóhely szakmai tantervének kidolgozásában is aktívan részt vett, mint a taniroda akkori vezetője.
Nagyon sok energiát fektet az iskolában folyó szakképzés szervezésébe, vezetésébe, és közben az oktatásban is teljes erőbedobással dolgozik. Osztályfőnökként is az alaposság, a körültekintés jellemzi, az osztályait demokratikusan, a közösségért való tenni akarásra és szakmaszeretetre nevelte.
Több kitüntetést is kapott, többek között 1991-ben Miniszteri Dicséretet, 2007-ben Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet adományoztak számára.
A több mint három évtizedes pedagógus életpályája alatt kifejtett kiváló oktató-nevelő munkájáért, valamint sokrétű, aktív közösségi tevékenységének elismeréseként "Dunaújváros Oktatásügyéért" díjban részesül."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2011 - Dunaújváros Oktatásügyéért Díj

Kapcsolódó linkek: