Vissza a nyitóoldalra

Horváth Béla pedagógus, tanár

"Történelem szakos tanárként 1980 óta dolgozik a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában.
Kiváló szakmai felkészültségű, lelkiismeretes, megbízható pedagógus. Évtizedeken át ellátta az iskolai könyvtárral kapcsolatos teendőket is.
Szaktanári feladatát mindig magas színvonalon végezte, az óravezetésére jellemző volt a lendületesség, határozottság. Magyarázatai világosak, gondolatmenete jól követhető, korhű szemléltetései legendásak. Kitartóan foglalkozik úgy a gyengébb, mint a jobb képességű tanulókkal, évek óta tart emelt szintű érettségire felkészítő foglalkozásokat is, tanítványai közül többen kiváló eredménnyel teszik le az emelt szintű történelem érettségi vizsgát. Egyes tanítványai megyei és országos történelmi versenyeken is jól szerepeltek.
Az érettségivel és a versenyekkel, különösen az Anaplasis elnevezésű országos versennyel kapcsolatos feladatait mindig magas színvonalon végezte. 2000-ben megkapta a dunaújvárosi Örökmozgó-díjat.
Kollégái, tanítványai szeretik, becsülik és elismerik kimagasló tevékenységét.
A mindig elhivatott, magas színvonalú, és örökösen megújulni vágyó pedagógusi munkájának elismeréseként Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjban részesül."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2011 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

Kapcsolódó linkek: