Vissza a nyitóoldalra

Nagy Istvánné pedagógus, tanító

"Édesanyja tanítói vénáját örökölte, 1973-ban a Bajai Tanítóképző tanítói szakán végzett. 1979 óta tagja a Dózsa György Általános Iskola tantestületének. Pályakezdő éveiben tanítóként dolgozott, ám hamarosan felfigyelt az iskolavezetés a magas színvonalú szakmai felkészültségére, jó pedagógiai érzékére, a tanulókkal szemben tanúsított kedves, szeretetteljes bánásmódjára és emberi vonásaiból következő segítőkészségére, példamutatására.
1985-től, mint igazgatóhelyettes irányította az alsós tanítók közösségét. Ezt a munkát is nagy igyekezettel és eredményesen végezte. Igazi vezető volt, akit kollégái nem kényszerűségből, hanem példaként követtek.
Véleményét elfogadták, nemcsak a fiatalabb korosztály, de a nála idősebb, tapasztaltabb kollégák is felnéztek rá szakmai munkája magas minősége és kedves, közvetlen természete miatt.
Mindig nyitott volt az újra, a szakmai módszertani megújulás fontos volt számára.
Tanítványaival mindig következetes volt, a gyermekek érezték a benne megbúvó ragaszkodást a belőle áradó következetességet és szeretetet. Ismerte problémáikat, s igyekezett mindig a maximumot kihozni belőlük.
Sokat tanultak a kollégák Tőle. Ki a tanítás mesterségét, ki a gyermekekhez való viszonyulást, ki a következetességet, s van, aki a vezetés fortélyait.
A több évtizedes lelkiismeretes munkájának elismeréseként Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjban részesül. "

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2011 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

 

Kapcsolódó linkek: