Vissza a nyitóoldalra

Palaczk Edit Klára óvodapedagógus

"Palaczk Edit Klára 1974-ben a Soproni Óvónőképző Intézet nappali tagozatán végzett. Sopronban kezdte pályafutását, majd 1975-től a dunaújvárosi 17. számú Napköziotthonos Óvoda, azaz a Római Városrészi Tagóvoda óvodapedagógusa.

Munkáját lelkiismeretesen, nagy odaadással végezte, melynek elismeréseként 1990-ben miniszteri dicséretet kapott.

Mindig fontosnak tartotta az önképzést, továbbképzést, melyet munkájába beépített, kollégáinak továbbadott.

Közvetlen, vidám egyénisége segített abban, hogy a gyerekekkel mindig kiemelkedő volt a kapcsolata, ahogy a szülőkkel és a munkatársakkal is. Nevelő munkájába szívesen próbálta ki az új nevelési eljárásokat, és igen fontosnak tartotta a szakmai munka színvonalának megtartását, emelését. A fejlesztés sok lehetőségét kipróbálta az évtizedek során, de talán a legkedvesebb terület számára a zenei nevelés komplex alkalmazása.

Munkájában elsősorban Kodály alapelveit szem előtt tartva használta fel az alternatív zenepedagógiai irányzatok ötleteit, melyekkel eredményesebbé, színesebbé tette az óvodai zenei nevelést.

Az óvoda rendezvényein szívesen vesz részt, szakmai programok lebonyolításában segítőkész, az óvoda egyik meghatározó személyisége. A 40 év alatt sok fiatal kollégát segített át a kezdeti nehézségeken, ahogy most az utolsó munkában töltött években is.

Dunaújváros Közgyűlése, az elkötelezett és lelkiismeretes tevékenységének, sokoldalú feladatvállalásának elismeréseként, a Dunaújváros Oktatásügyéért díjat Palaczk Edit Klára óvodapedagógus részére adományozta."

Forrás: Dunaújváros.hu >>

Díjak, kitüntetések:

2014 - Dunaújváros Oktatásügyéért díj

Kapcsolódó linkek: