Vissza a nyitóoldalra

Lőwy Vera pedagógus, tanár

"Pedagógiai pályafutását 1976-ban, még képesítés nélküli nevelőként kezdte a kulcsi általános iskolában, majd Előszálláson, a nevelőotthon később az iváncsai általános iskolában dolgozott napközis nevelőként.

Ez a pár év bizonyította számára, hogy ez az ő hivatása. Így végleg elkötelezte magát, tanító lett. A Római városrész 2. számú általános iskolájában (a Gárdonyiban) kezdett tanítani. Gyermekei születése után azonban egy hirtelen váltással 1987-től gyógypedagógusi pályára érkezett. Ez volt az a terület, ahol igazán kiteljesedett. A felsős osztályokban természettudományos tárgyakat tanított, később, mint munkaközösség vezető össze is fogta ezt a területet. Számos továbbképzésen vett részt. Az ő nevéhez fűződik a ma is működő SNI tanulók megyei levelezős matematika versenyének elindítása.

Néhány éve visszatért az alsósokhoz. Negyedik osztály végén a gyermekek képességeihez mérten a lehető legjobb felkészültséggel, remek közösséggé alakítva adja át tanítványait a felsős kollégáknak. Minden tevékenységét áthatja a fogyatékos gyerekek iránt érzett elkötelezettség. Kollégái érdekében is szívesen járt el, mint a Közalkalmazotti Tanács elnöke. Ez a tanév az utolsó számára, hiszen eljött az aktív pihenés ideje, nyugdíjas éveinek kezdete.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és kimagasló pedagógusi tevékenysége elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Lőwy Vera tanítónő részére adományozta."

Forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja >>

Díjak, kitüntetések:

2015 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

Kapcsolódó linkek: