Vissza a nyitóoldalra

Sártory Gabriella Henriette pedagógus, tanár

"Sártory Gabriella Henriette pedagógus 1956-ban született Budapesten, egy szerető édesanya és édesapa első gyermekeként. Általános iskolai tanulmányait azonban már itt Dunaújvárosban, a Barátság Általános Iskolában végezte, ahonnan a következő állomás a Dr. Münnich Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola volt. Utána elvégezte a Tanítóképző Főiskolát pedagógiai szakon Győrben.

A tanulás mellett azonban már ő maga is tanított Iváncsán az Általános Iskolában. Innen a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskolába vezetett az útja, ahol két évet töltött el. A legszebb, ami történhetett, édesanya lett és kislányával élte mindennapjait.

A következő és napjainkban is állandó munkahelyévé a Kőrösi Csoma Sándor, majd Arany János Általános Iskola vált. A második otthona lett a gyerekekkel, a kollégákkal együtt. Sártory Gabriella, minden gyermek Gabi nénije nagy lendülettel és szeretettel végzi fáradhatatlan munkáját. Számára ez hivatás, hiszen a tanítás mellett a gyermekek lelkével, problémáival, örömeikkel is, mint egy igazi tyúkanyó, úgy foglalkozik. Tanítványai a mai napig szeretettel fordulnak felé még a legrégebbiek is. Felkeresik, találkozóra hívják, levelet-képeslapot írnak neki.

Sártory Gabriella állandóan képezte magát, hogy az újabbnál újabb tanítási módszerekkel még színesebbé, élvezetesebbé tegye a gyermekek mindennapjait. Elvégezte a Zsolnai-féle képzést, nyaranta Freinet pedagógiai továbbképzéseken vett részt, éveken keresztül. Életvezetési ismeretekből is sok hasznos dolgot tudott felhasználni óráin. Közoktatás vezetői diplomát is szerzett, majd számítástechnikai továbbképzési programon frissítette a tudását.

Közel húsz éven keresztül minden nyáron táboroztatott. Így ismertette meg az iskola tanulóival Magyarország szebbnél-szebb tájait, hiszen eleinte vándortáboroztatott, majd az utóbbi hét évben a Balatonlellén lévő iskolai nyaralóközpontba vitte a gyerekeket, ahol érdekes programokkal színesítette pihenésüket. Több éven keresztül a „Zöld Iskola” programjában is részt vett osztályaival. Fáradhatatlan ember, óriási szeretettel a szívében. Ő az a pedagógus, aki nemcsak a gyermekekkel, hanem munkatársaival is szoros kapcsolatot tud kialakítani. Őt mindenki szereti, hisz odafigyel másokra, mindig jut egy jó szó, egy ölelés, egy simogatás a kollégáknak is. öröm vele együtt dolgozni, közösen létrehozni a tanítványokkal valami olyan csodát, amit minden gyermek, aki kikerült kezei alól, örök életére magával visz, szeretetből-megértésből-elfogadásból és tudásból.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a több évtizedes példaértékű és magas szakmai színvonalon végzett pedagógiai tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Sártory Gabriella Henriette pedagógus részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

kép forrása: Facebook.com

Djíak, kitüntetések:

2017 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem